SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с връзването на Google + бизнес страница и google maps резултата.

bgrali

New member
За: Re: Проблем с връзването на Google + бизнес страница и google maps резултата.

За: Re: Проблем с връзването на Google + бизнес страница и google maps резултата.

Реших директно да направя едно видео, което да покрива общите случаи с новия дашборд - как да си верифицарате листингите по телефон и т.н.

Приятно гледане и дано да Ви е от полза - Как да верифицираме Google+ Local Listing в България по телефон - YouTube
Благодаря за видеото. Изгледах го с голямо внимание.
Само че при мене проблемите са два, при това за различни сайтове. Аз съм човека, който е правил и поддържа сайтовете, а не собственик на съответния бизнес.
Проблемът с разсадника е, че си стои и второто гугъл място, взето от Golden pages (между другото то е първо във времето). Ето повече информация как получих права да редактирам адреса. Точно при проверката дали това е моят бизнес има две опции за потвърждаване по телефон (мобилен, като се избира и кой е мобилният оператор). Едната е чрез обаждане по телефон, а втората, по-удобна е тази за пращане на Пин кода чрез SMS. Точно нея използвах и редактирах местоположението. В резултат на което има гугъл място с действителния адрес на разсадника (този от Golden pages е адресът на регистрация на фирмата), което е вързано чрез Publisher със сайта на разсадника. Проблемът в случая е, че старото място си стои с друг ID и се показва в търсачката. Има ли как да бъде премахнато? Без да премахна новото място, което е създадено чрез редактиране на адреса на старото?

Проблемът с картичката с невалиден код е за друг сайт. Той има от преди верифицирано чрез картичка гугъл място, но то е с много малко функции и за това направих гугъл плюс локална страница. В случая поне при моя дашборд потвърждаването е единствено чрез картичка, въпреки че телефонът е същия, както и при регистрацията на гугъл мястото. Новият дашборд включва ли опция за получаване на ПИН код по телефона, или да пускам нова заявка за картичка? Това ме интересува и поради факта, че ще правя локална страница и на разсадника, а изобщо не е ясно дали собствениците ще успеят да стигнат до пощенска картичка без фиксиран адрес с улица и номер.

Имам и едно друго питане, което може да изглежда доста тъпо, но не се занимавам всеки ден с това.
Какви са разликите между стария и новия дашборд? Как да разбера дали вече са ми включили новия? При мене при опит да редактирам данни за някое място, автоматично се отваря нова страница на браузера в Maр Maker. Ако избера Управление на страницата под въпроса Това вашата фирма ли е, ми се отваря страница с различни възможности за редакция, а от долу има следния текст:
"Ще изпратим писмо с ПИН кода и инструкции за активиране на служебния адрес за вашата малка обява."

Предполагам, че това още е стария дашборд, но не съм сигурна.

Да поясня, че и в двата случая телефоните са на собствениците на фирмите.

Надявам се, че не съм досадила много с питанията, и благодаря за отзивчивостта и съветите ви.
 

Debilev

Dimitar Dimitrov
За: Re: Проблем с връзването на Google + бизнес страница и google maps резултата.

За: Re: Проблем с връзването на Google + бизнес страница и google maps резултата.

new dashboard.jpg

Ето това е новия дашборд.

Опцията за активация по телефон не е налична за всички типове бизнеси - за някои категории има само опция с ПИН картичка.

За дублирани листинги - репортвайте ги през Map Maker или се обърнете към съпорта за ръчна намеса от тяхна страна.
 

Горе