SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с дублирано съдържание

sniperbg

New member
Здравейте, забелязах че страници са ми индексирани по 2 пъти заради проблем със знаците - и _ в url-а . Пример: site.com/news/statiq-1.html и site.com/news/_1.html , са с еднакво съдържание, но са индексирани като 2 различни страници . Въпросът ми е по какъв начин ще е най-удачно да редиректна всички страници, които са индексирани с - към тези, които са с _ ? Мислех си за редирект 301, но страниците са над 1000 ...
 
Re: Проблем с дублирано съдържание

Имаш над 1000 статични страници ли? Ако се генерират с PHP мисля че може да се направи с PHP и 301 редирект, като се провери първо дали има _ в url-а и след това се замени всяко _ със - и се редиректне към новополучения url. Иначе мисля че може и с .htaccess файла да стане някак автоматично, но от него не разбирам.
 

Горе