SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с изгубена позиция в Google

Здравейте , преди известно време забелязах че уеб страницата ми изчезна от първа страница на Гуугъл. В момента дори не съм какво се е объркало. На 5-та стр. се появява като резултат една от вътрешните страници на сайта. Ключовата дума за която се класирам е " Преводи Варна "
сайта ми е Преводи Варна - Карел , по принцип не съм супер запознат но прегледах Уеб мастър туулс и ahrefs.com и тн. за евентуални проблеми но не ми се показа нещо което евентуално да ме запрати назад в резултатите. Моля ви ако някой може да ми даде предложение или някаква идея какво се е объркало, бих се зарадвал на малко помощ :) !!!
 
За: Проблем с изгубена позиция в Google

За: Проблем с изгубена позиция в Google

Ако можеш да дадеш и информация за датата, на която се е получил съответният спад за да може да се прецени кой ъпдейт точно те е наказал.
1. Липса на социални сигнали - Сайтът ти няма FB,Twitter и Google Plus профил.
2. Смени датата за Copyright на 2013.
3. Прекалена оптимизация. Прекалено често е използвано "преводи" в сайта.
4. Според OpenSiteExplorer имаш 20,333 линка(от 28 домейна) към началната страница с "преводи и легализация на документи" и следващия най-силен anchor 20 линка (от 12 домейна) към началната страница с "преводи и легализация карел". Ако имаш възможност се свържи с някой от сайтовете и смени текста с нещо друго. Примерно заблязвам тотална липса на линкове с текст "Карел" или "Агенция за преводи Карел". Разнообрази малко положението и с линкове към вътрешните страници.
5. Имам съмнение, че Google не харесва "Hi" мрежата - знаем за опитите на Google да омаловажи линковете от различните блог мрежи и поради това смятам, че тези линкове може би вредят(особено ако самите тези сайтове са наказани също). Самата мрежа изглежда също така прекалено спамерска - .info домейн, хоствано на едно и също място.

Това са нещата, които ми направиха впечатление от пръв поглед.

П.С Webmaster Tools на Google вади непълна информация поне към този момент.
 
За: Проблем с изгубена позиция в Google

За: Проблем с изгубена позиция в Google

И аз като колегата ivok залагам на пилето дето не може да лети. Мой сайт също тия дни отнесе май подобно наказание, хубавото е че сайта е тестов и сега правим експерименти с него. Имаме достъп до всичките линкове и леко започнахме да ги променяме, анкори ала-бала.... има резултат :clap:
За сега е малък, но го има.
 
За: Проблем с изгубена позиция в Google

За: Проблем с изгубена позиция в Google

Страшно много ти благодаря smirk !!! По принцип забелязах, че саита изпадна от първа страница преди месец, но тогава имаше някаква кампания за платени ад-ове на Гугъл. Прав си наистина за уеб мастър туулс, че не са съвсем точни , колкото до Фейсбук страницата е http://www.facebook.com/careltranslations?fref=ts а Twitter-a e https://twitter.com/translationsBG . Ще се постарая да изпълня съветите ти! Надявам се, че ще успея да си върна позицията. Благодаря още веднъж и на другите колеги от форума.
 

Горе