Това със чакането е остарял подход. Във днешно време има 2 начина за по-бързо индексиране:
- шерване във социални мрежи - G+ и Twitter
- пингване със инструмент - аз ползвам
SEOPingler, но ти можеш да ползваш други инструменти за целта
И двата подхода си имат плюсове и минуси и сега ще ти ги обобщя. Шерването гарантира по-бързо обхождане - Г+ е свързан със бота на Г и моментално бива обходен. Туитер-а има едно апи което се нарича Twitter Firehose което е аналог на пожарния кран насред улиците и получаваш пълен достъп до всичко във реално време. Има много ботове вързани на това API - примерно бота на Moz. Сега е време за лошата новина... има един термин Link Dumping който дефинира изсипването на линкове. Та шерването на линкове във социалките има подобна роля. Реално ако само изсипваш линкове и не правиш нищо друго, не, аз няма да ти стана "последовател". Даже мога да се махна, ако съм те последвал, обаче нищо не пречи да си направиш съпътстващи акаунти където да правиш това. Ако пингваш викаш ботовете по един малко странен начин като им казваш - ето тук има ново съдържание за вас. Реално не замърсяваш "интонационната среда" както пее Тодор Колев, обаче все пак ги информираш за нещо ново. Ако направиш някакъв дълбок линк от друг сайт които не е линкнат по никакъв начин със сайта ще можеш да го индексираш бързо. Като недостатък може само да се каже, че няма никаква гаранция линка дали ще се индексира. Всъщност и при шерването няма такава гаранция.
Сега това беше теоритична подготовка, сега на практика нещата са малко по-сложни защото може сайта ти да е малко по-зле заради линк профила ти, панди, пингвини и бог-знае-още-какви-наказания от търсещите машини. Тук вече трябва да си направиш акаунт във WMT и да видиш дали нямаш проблем при индексирането, да провериш robots.txt, да видиш хостинг-а ти дали няма някакви проблеми, дали не си хакнат и т.н. Сега - няма сила на този свят която при така зададен въпрос да ти отговори смислено без да поиска повече информация за сайта.