Проблем с Apache

artlydesign

New member
Хора най-верояно ви е омръзнало едно и също да се дискутира ама отново се появи най-редовния проблем с който съм се сблъсквал от както въобще имам компютър ... Пускаш Apache и ти дава или Error или Busy зависи какво ползваш ... Първо пробвах XAMPP-а който в интерес на истината определено време си вървеше стабилно без проблеми и един ден реши че не му е кеф повече да ми хоства скриптовете и Apache-то повече не се включи. Като го пуснеш или въобще не тръгва или тръгва за секунда две и пак спира. Сега започвам да изреждам какво съм направил: махнах портове 80 и 443 по подразбиране от скайп, махнах портове 80 и 8080 от антивирусната, спрях всички програми които ползваха порт 80, изключих firewall-а , промених настройките на UAC до минимума и нищо. Операционната ми система е Windows 7 32bit ако има значение единствено процеса system остана който ползва порт 80, а това няма спиране ... Дайте идея какво да направя че ще изпляскам вече. Като пусна apache-то през xampp ми дава че порта е зает от съответния процес system, пробвах и отделно да си изтегля Apache там не изкарва нищо просто не тръгва. И в двата случая error log няма.

Благодаря предварително на хората които ще се занимаят с проблема ми!

За: Проблем с Apache

Това нещо там има логове и в тях обикновено пише какъв е проблема. Вместо да използваш кристалната топка и да правиш разни вуду магии виж какво пише в логовоте.

port 80 is in use by system - Google Търсене

В първия линк има разни неща.
Честно казано не разбрах точно как са го оправили, но разгледай, явно и други са имали този проблем.

А да имаш пуснат IIS? 🙂

Re: Проблем с Apache

fani7117 - Писал е че е изключен skype

Пробвай следното инсталирай си: comodo firewall - отиваш на "Защита+" -> "Списък с активни процеси" -> От там може да спреш system процеса който ти пречи.

Но като цяло ти препоръчвам да преинсталираш. Windows, не е от най-стабилните системи ако не преинсталираш или рестартваш системата за дълго време започва да работи бавно, да дава грешки и т.н.

За: Re: Проблем с Apache

За: Re: Проблем с Apache

Но като цяло ти препоръчвам да преинсталираш. Windows, не е от най-стабилните системи ако не преинсталираш или рестартваш системата за дълго време започва да работи бавно, да дава грешки и т.н.

И си готов да го потвърдиш с факти или? 🙂
Точно когато човек преинсталира при най-малкия проблем е ясно, че той така или иначе не може да се грижи за ОС-а.

С факти няма как да го потвърдя, това съм забелязал от лични наблюдения - тук говорим изцяло за Windows, Linux примерно няма такива проблеми.

Аз си преинсталирам Windows-а поне веднъж годишно и когато го няправя винага се подобряват нещата, почва да зарежда по бързо когато го стартирам и не само тогава а си работи по бързо като цяло.

Нормално е да работи по-бързо, след като си му разкарал една камара процеси (които си инсталирал междувременно).
Моята седмица е още първата ми инсталация (след като разкарах 64-битовата) и всичко е ОК.
На колега ХР-то на лаптопа му е на близо 7 години и си работи.
Въпроса е какво и как се прави на ОС-а, другото са митове и ЗКУ проблеми.
Май много в офтопик отидох, но аз за един такъв проблем никога не бих преинсталирал (както например зает порт 80?!).

fani7117 - Писал е че е изключен skype

Пробвай следното инсталирай си: comodo firewall - отиваш на "Защита+" -> "Списък с активни процеси" -> От там може да спреш system процеса който ти пречи.

Извинявам се, това съм го пропуснала ... А процеса може да го видиш и по друг начин без да инсталираш никакви софтуери.
Start->Run->cmd
netstat -a -n -o
намираш PID-a на порт 80 ( примерен ред TCP [::]:80 [::]:0 LISTENING 3464 ( ТОВА Е ПИДА ))
tasklist /svc /FI "PID eq 3464" - (3464 го заменяш с твоя PID)

резултата е
Image Name PID Services
========================= ======== =========
httpd.exe 3464 N/A

в този случай httpd.exe е процеса който ползва порт 80

след това го утрепваш както си искаш ( може и с преинсталация на Windows 🙂) )

Re: За: Проблем с Apache

Re: За: Проблем с Apache

Фани, влюбих се в теб току що 😀

[root@fani7117😛0 ~]# ipfw show 69
0069 0 450 deny ip from Alf to me dst-port 69

Другите портове обаче са allow 😛pp

ПП Не спами темата на човека 😉

Е след всички търсения на PID-ове и процеси в крайна сметка пак се достига до това което отдавна знам... а то е че процеса е System.

Back
Горе