SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с DNS и друго нещо, явно.

combatsambo

New member
Имам следния проблем.

Днес купих бг домейн, ползвам впс от делтата, пренасочих днс-ите към делта, обновиха се, качих ВП, но проблема е че не се отваря инсталационната страница на моя компютър. Пробвам през телефона - отваря се, но не и на компютъра ми.

Къде може да е проблема?
 
Re: Проблем с DNS и друго нещо, явно.

Проблема вероятно е бил в интернет доставчика ти, както сам си разбрал след теста с телефона. Принципно, когато се промени серийния номер на една DNS зона, това се пропагандира по root DNS-ите, но някой локални доставчици, бавно репликират тези промени. За .com домейн може да стане и за 15 мин, може да стане и за 48 часа.

Ако не ти се чака да се опресни информацията използвай следните файлове: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts за windows и
/etc/hosts за linux и там въведи:

ip.ip.ip.ip www.domain.com
 
Re: Проблем с DNS и друго нещо, явно.

@combat много си бърз :) хем ти казах изчакай утрото е по-мъдро от вечерта /дали са знаели какво е DNS когато са я измислили тая поговорка/ някой кеш сървъри понякога им трябва време да захапят промените.
 

Горе