SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с jQuery datepicker

Eagleman

New member
Здравейте,
В един от сайтовете ми има налична форма за запитване с jQuerry календар за избор на дата.
Проблемът е че клиентите могат да избират от него и минали вече дати, а за да работи всички идеално трябва да се спре опцията за избор на минали дати.

До колкото четох предишните дати се скриват с този код:

$(function() {
$( "#datepicker" ).datepicker({ minDate: 0});
});

Въпросът ми е, къде точно трябва да го поставя? :)
 
Някъде трябва да имаш код, в който са всички настройки на въпросния datepicker. най-вероятно е външен файл, в който са настройките на всички разширения. Там просто трябва да добавиш средния ред между всичките настройки на datepicker-а.

Но защо просто не използваш:

Код:
input type="datetime-local"

HTML5 върши чудесна работа с избора на дата, няма нужда от излишни и тежки скриптове.
 
Мерси за отговора. Пробвах да го сложа в файла /външен/, но нещо не сработва. Може би е другаде проблема. Знам, че е тежък скрипта и ще трябва да се сменя.
 
Това няма да сработи на все още доста браузъри, заради хтмл5 тага. А datepicker-а не е чак толкова тежък, а за да рестриктнеш датата, пробвай да зададеш дефаулт minDate
$.datepicker.setDefaults({minData: 0});

в ready stage-a на jQuery, и задължително след като си инклуднал библиотеката.
 

Горе