Проблем с URL на кирилица в Wordpress 3

kkassabow

New member
Здравейте,
Вчера реших да удейтна блога към wordpress 3 и част от постоянните връзки спряха да работят. В настройките на постоянните връзки използвам "Различна структура" и /%postname%/
Проблема ми идва от префикса за категорий.Когато е на латиница всичко е ок, но като е на кирилица URL-тата не са като хората и линка не работи. Проблема е че към повечето постове има външни връзки със старите адреси.
Някаква идея къде бъркам?
Благодаря предварително.

Re: Проблем с URL на кирилица в Wordpress 3

и при мен е така
смених на латиница категориите и се оправи, може би в слеващата версия
ще го фикснат, но кой знае

Ясно е че ще го фикснат въпроса е кога.
Не знам какво да правя с външните линкове.

Имах същия проблем и го реших по льольовски начин. Промених настройката на постоянните връзки на /%monthnum%/%postname%/

Проблема и аз го реших , но само частично, като оставих в полето "различна структура" само /%postname%/ и оставих полето за префикс на категория празно.
По този начин полуавам следните линкове:
ime-na-domein.com/category/име-на-категория/име-на-пост/

докато старите линкове бяха:
ime-na-domein.com/ключова-дума/име-на-категория/име-на-пост/

Така линковете сочещи към блога не работят, а за някаква форма на редирект и дума не може да става.
Явно ще трябва да почакаме да излезе следващата версия или да си върна старата.Тъкмо се зарадвах на новия wordpress, а то проблем.
Но като се бърза така е

Re: Проблем с URL на кирилица в WordPress 3

Re: Проблем с URL на кирилица в WordPress 3

Оказа се много интересен проблем.

Повече информация и решение: http://core.trac.wordpress.org/ticket/14201

Със сигурност ще е поправено в следващата версия (и в 3.0.1 и в 3.1), а дотогава може да ползвате patch-а от страницата по-горе:

http://core.trac.wordpress.org/attachment/ticket/14201/no-ascii-category-base.diff

Добре че има гугъл та не се наложи да дочакаме следващата версия.Благодаря на всички за съдействието.

Малко извън темата, но да се надявам, че преводачите, ще успеят да насмогнат с превода, че аз се изприщих само докато преведа основните видими неща 🙂 Така без езиков файл, голямо дирене из core файловете пада 🙂

Малко извън темата, но да се надявам, че преводачите, ще успеят да насмогнат с превода, че аз се изприщих само докато преведа основните видими неща 🙂 Така без езиков файл, голямо дирене из core файловете пада 🙂

ако имаш желание, можеш дори да ускориш нещата 🙂 Помощ за превода на WordPress 3.0

Последно редактирано:

ако имаш желание, можеш дори да ускориш нещата 🙂 Помощ за превода на WordPress 3.0

Хехехе, за щастие, няма вече нищо останало за превод 🙂 Или поне системата за превод не ми показва, че има... странно тогава, защо още не е достъпен за сваляне файл за побългаряването на WP 3.0 🙂

Всичко вече е преведено. Като се върна след няколко дни ще ги допроверя и ще пусна версията на български.

Всичко вече е преведено. Като се върна след няколко дни ще ги допроверя и ще пусна версията на български.

Супер 😉 много ще сме ти благодарни, макар, че доколкото видях има и експорт и поне при мене сработи на единият блог. На другият обаче не се получи, но предполагам причината е, че попроменях бая по кода 🙂

Back
Горе