SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с wordpress / update.php on line 295

theivo

Member
Здравейте,
от вчера получавам следната грешка в Wordpress сайтовете си, които са с 4.1 версия

Код:
[B]Warning[/B][COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue][SIZE=14px]: Възникна грешка. Възможно е да има проблем с WordPress.org или с конфигурацията на този сървър#8217; Ако проблемите продължат, потърсете помощ във [/SIZE][/FONT][/COLOR][URL="https://wordpress.org/support/"]форумите[/URL][COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue][SIZE=14px]. (WordPress не може да се свърже с WordPress.org. Моля, свържете се с администратора на сървъра ви.) in [/SIZE][/FONT][/COLOR][B]/var/www/html/wp-includes/update.php[/B][COLOR=#000000][FONT=Helvetica Neue][SIZE=14px] on line [/SIZE][/FONT][/COLOR][B]295[/B]

Търсих за някакво сносно решение не проблема, като идеята да подменя update.php с файл от по-стара версия сработи, но само отстрани съобщението.
През админ панела не мога да достигна до страницата за инсталиране на нов плъгин (не се зарежда изобщо), Акисмет ми се струва, че не работи и той.

Някой да се е борил с подобна ситуация?
 
Стара версия на openssl, libcurl, curl или php-curl. Най-добре да се обновят всичките. Към wordpress.org сървърите отправя заявки винаги по https. От там идва проблема.
 
99% се оправя и със смяна на версията на php . Иска се или познания или някой сисадмин да го погледне и да ти каже как най-лесно се оправя.
 

Горе