Проблем с XAMPP - Apache не стартира.

JerryNP

New member
Здравейте. Извинявам се, ако съм объркал раздела.

Имам проблем със стартирането на Apache. Пробвах отделно Apache, пробвах със XAMPP. На XAMPP стартира точно за 1 секунда и се самоизключва. Пробвах и с EasyPHP, appserv, различни версии на изброените ама се оказа една изгубена вечер.

Не мога да проумея каде може да е проблема. Пробвах да спра порт 80 на Skype, пробвах да спра самия Skype, пробвахда променя портовете от настройките на Apache. Неще и неще. Няма включени firewalls, всичко е както трябва.

Каде може да е проблема? Изчетох си очите тази вечер по форуми и напред назад докато не остана без сили и не взема да се отказвам. Прегледах conf файловете на "Стражари и Apache" но не открих нищо. Няма error log.

Re: Проблем с XAMPP - Apache не стартира.

Защо не пробваш с WAMP? Мисля, че е по-лесен от XAMPP. 🙂

Да, и трябва да се спре Skype при стартиране на сървъра, след което може и да го стартираш.

както каза шефа, Skype по подразбиране се връзва на порт 80, на който трябва да върви и Апачето. Влез в настройките на Skype, задай му друг порт и го рестартирай. След това не би трябвало да имаш проблеми

както каза шефа, Skype по подразбиране се връзва на порт 80, на който трябва да върви и Апачето. Влез в настройките на Skype, задай му друг порт и го рестартирай. След това не би трябвало да имаш проблеми

Не го ползва подразбиране, а просто го даржи като алтернатива 🙂. от скайл настройките просто маха отметката от това да го ползва като алтернатива и всичко е ОК.

И аз имах такива ядове, просто пускам XAMPP-а преди Скайп 😉 (мързеливец)

Ако проблема не е в скайп. Виж да не имаш нещо друго инсталирано. Да си инсталирал Visual Basic или някакъв подобен Майкрософтски продукт ?

Start->Run ... и там пишеш cmd натискаш ентер и ти излиза един черен прозорец. След което пишеш : netstat -an и каквото излезе го пускаш тук да го видим.

Оправих се. Странно! Проблема беше, че ми е спрян Firewall на Windows-a. Пуснах Wall-a, отворих ръчно портовете нужни на програмите от XAMPP и всъчко тръгна.

Да не отварям нова тема, за автоматичното изпращане на email, нужно ли е някво допълнение? Трябва ли да имам настроен Mercury, примерно който да е свързан в цялата верига и да праща мейлите? Малко глупав въпрос, ама това наистина не ми е ясно.

Back
Горе