Проверка за уникалност на статии ?

sdd

New member
Как мога да проверя БГ статии които са спиннати доколко са уникални ако няма качена нито една още в интернет. Ползвам инструмента на Клоски за спинване, а има ли някаква алтернатива?

Re: Проверка за уникалност на статии ?

може и на български да е статията
ето ти линк:
http://www.spinnerchief.com/soft.aspx?id=S15961
афф е ама те по друг начин няма да ти дадат да дръпнеш безплатната версия

Ако ползваш безплатната програмка за спин seo anchor generator, там ще можеш да си настройваш да ти генерира копия с определен процент прилика. Колкото е по-малка приликата, толкова по-малко копия остават и са по-уникални. Аз я ползвам и съм много доволен. Също поддържа вложени скобки. Единственият недостатък е че е на руски, но то само ти трябват буквално 2-3 бутона да знаеш и това е. Ако кажеш, ще ти обясня на бързо как се работи с нея.
Поздрави.

Последно редактирано:

Скуб ще е супер да дадеш някакви насоки - къде е тва чудо, как се ползва и.т.н. Ти като собственик на Артикъл директория до колко % уникалност търсиш..и.т.н.

Скуб ще е супер да дадеш някакви насоки - къде е тва чудо, как се ползва и.т.н. Ти като собственик на Артикъл директория до колко % уникалност търсиш..и.т.н.

"Къде е това чудо"
Търсиш в Google и излиза на номер 1 😉.

"Как се ползва"
Теглиш и инсталираш програмата. Стартираш seo_ag.exe. Въвеждаш текста готов за спинване (във вид: Бла бла {синоним1|синоним2} бла бла ....). Долу под полето за текст, където пише Опции, има общо 4 отметки. 3 са в ляво. От тези три, срещу най-долната избираш от падащо меню броя на копията, които да направи общо. После отмяташ тази най-долна отметка, на която пише нещо от сорта на ограничи количество... (за да спре да работи при достигане на този брой). След това слагаш и най-горната от трите отметки, на която пише нещо от сорта на случайна генерация. Сега отиваме горе на зеления бутон, на който пише нещо подобно на Генерирай. Почва да работи и като е готово се получават примерно 10 000 копия (ако това си избрал в началото) и са разбъркани и случайни. Сега цъкваш бутона Удаление похожих и там избираш Методом шинглов. Отдолу има две кутиики с числа. Първата не знам каква е точно но си е част от алгоритъма, а втора е процент на прилика. Колкото повече намаляваш стойностите в тези две кутиики - толкова по-малко на брой копия остават, но по-уникални. Пишеш там примерно и на двете числото 10 и цъкваш OK. Сега почва втория процес, който използва онези 10 000 копия и от тях оставя само тези, които са достатъчно различни, примерно 50 на брой. Долу в дясно цъкваш бутона Сохранита в файл и запазваш резултата във файл. Това е. Може да е нужно да си поиграеш малко с процентите за уникалност, за да видиш колко копия ще ти останат. Всеки път ще трябва да генерираш на ново копията обаче. И да знаеш че колкото повече копия имаш, и колкото по-дълбоко вложени синоними и колкото повече текст като цяло, по-бавно ще става. Един път се изцепих да го карам да прави 100 000 копия на една дълга статия на места с 3-йно влагане на синоними и като му дадох да ги сравни и да остави само достатъчно различните, то не му стигна цяла нощ и половин ден да мисли (а имам бърз процесор и памет).

"Ти като собственик на Артикъл директория до колко % уникалност търсиш"
Аз няма как да проверявам процента, за това и не търся точен процент естествено. Ако видя че е спинвана, обикновенно я одобрявам (гледам да насърчавам спинването, че е не е много често използвано май). Но то колкото е по-уникална е по-добре за човека, който я праща. Рядко ми пращат спиннати обаче. Огромна част от пратените са или 100%-ови копия едно към едно от сайта на изпращача или пък пращат една и съща във всички директории (или и двете). Тях естествено не ги одобрявам. Понякога се получава и да ги одобря неволно, ако примерно тяхната статия още не е индексирана или пък ако са пратили една и съща и в други директории по едно и също време и така отново нито една не е индексирана в момента на проверката (ако веднага се случи да я проверя). За проверка ползвам http://unique.cloxy.com/. След като открия страници с копия, вече и ръчно проверявам някои части с копи пейст и ctrl + f.

с програмата Адвего може да се провери уникалността. Теглете я безплатно от advego. ru

scoobydoo ако става въпрос за по-дълъг текст не се ли получават безсмислици?

Май нещо не си разбрал принципа на работа 🙂. Ти си въвеждаш синонимите за всяка дума/фраза в конкретния текст и на конкретното място. Няма база данни с някакви предварително зададени. Не виждам как ще стане безсмислен текст - единствено това ще стане ако бъдат въведени безсмислени синоними (което очевидно няма никой да прави).

Последно редактирано:

Май нещо не си разбрал принципа на работа 🙂. Ти си въвеждаш синонимите за всяка дума/фраза в конкретния текст и на конкретното място. Няма база данни с някакви предварително зададени. Не виждам как ще стане безсмислен текст - единствено това ще стане ако бъдат въведени безсмислени синоними (което очевидно няма никой да прави).

А дали няма някъде база данни с БГ синоними, които могат да се използват за основа?

kirilbug, има. Базата е подготвена - 27000 често срещани думи и средно по 4-5 синонима на всяка - общо над 100 хиляди. Съвсем скоро ще работи автоматично нашия агрегатор с нея, тоест включваш и забравяш и гоогле няма шанс, едиторите на артикъл директориите също. Тоест съдържанието ще е качествено и ще може да се използва почти навсякъде.

Проблема е че няма време да го довършим, клиентите ме побъркват. Стои си готов на 90% от 40 дена 🙁

Последно редактирано:

Ами значи почвам да се моля да имаш свободно време 😉

за rss плюс тул с безплатно демо за определен период от време. 2 Бази: една с думи на бг и 1 на английски.

Принципа на аграгатора:
1. пускаш си пълна Rss емисия на 1,2,5,10 твои сайта. (Естествено гледаш да не й се вижда урл адреса публично че ще ти източат съдържанието маса сайтове).
2. Агрегираш съдържанието на 5,10,20,50,100 сателитки. То се променя автоматично. Ако са ти статиите от по над 300 думи гаранция ще постигнеш поне 80-90% униалност на съдържанието на до 100 сателите.

Резултат: свръх качествено съдържание на сателитките и възможност да се класираш за почти всичко стига да имаш налице възможност да постваш в съответния брой сайтове.

Предимства: конкуренцията не може да те прецака и репортва по какъвто и да е начин. Дори при ръчен преглед от човек от google всичко е ок. Всичко е по правилата на гоогле.

Единственото нещо не по правилата на гоогле е че съдържанието ще е създадено само с цел оптимизация на даден сайт, но това го гледат само ако съдържанието е некачествено. Сетете се че ако такова съдържание го премахваха и не го отчитаха щеше да изчезне половината интернет 🙂

Последно редактирано:

Това с агрегатора е ОК ама трябва да седна да видя как точно се работи с него щото аз досега с агрегатори не съм се занимавал. Мене ми е по интересно ако е като туул , като the best article spinner примерно. Е тогава и пари бих платил с кеф за него и то не 5-10 лв

Уеб базиран тул ще е. Не десктоп софтуер. Най-вероятно ще се плаща за абонамент за време с sms и epay.bg.

не се набутвайте с SMS-и 🙂

Ще послушам съвета.

Ама задължително ли ще трябва с rss?

Тула ще подобен на spinner.cloxy.com но с разликата че Вкарваш текст и само кликаш на един бутон - пренапиши. Никакви сложни настройки и губене на време 😉

Back
Горе