SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проздрачен елемент върху Флаш

exoexo

New member
Тука се боря с един проблем и не намирам адекватно решение.

Трябва да имам определено меню, прозрачен PNG, което е плаващо и реално минава над Флаш видео. Обаче вместо менюто да е над Флаш видеото се получава обратното (както обикновено). Едно от решенията е Флаш видеото да ми се зададе wmode=transparent. Това решава проблема по принцип. Но в моя случай е невъзможно да задам wmode, понеже става дума за CMS където потребителя си добавя видеота от Yahoo.Video. С php скриптче няма проблем да се добави при качването от админ панела на видеото wmode, но се оказва, че Чху видеото просто не се показва ако му се сложи wmode=transparent. Това ми казаха и в Яху групите. Така че wmode решението отпада. Отделно установих че още няколко видео шеринг сайта има на които няма как да им с епостави wmode към оригиналния copy/paste код за вмъкване в уебстраницата.

Така че ми трябва друго решение как да накарам прозрачното ми меню да е отгоре на Флаш видео, което е без wmode=transparent.

Опитвах да задам огромни z-index на DIV-а с менюто и т.н. но никакъв ефект естествено. Дано някой има идея, че иначе трябва да махам едно много приятно меню и да му правя кофти и грозен вариянт другаде на сайта.
 
Re: Проздрачен елемент върху Флаш

Опитвах да задам огромни z-index на DIV-а с менюто и т.н.

А зададе ли на този DIV и на контейнера с видеото position: absolute и след това да си поиграеш със z-index и на двата ?
 
Re: Проздрачен елемент върху Флаш

Пробвай с wmode=opaque
 
Re: Прозрачен елемент върху Флаш

Re: Прозрачен елемент върху Флаш

Пробвай с wmode=opaque
С wmode нещата се оправят. Но това го споменах още в първия си пост. Проблема е че флашовете идват от външни места и нямаме контрол върху wmode.

А зададе ли на този DIV и на контейнера с видеото position: absolute и след това да си поиграеш със z-index и на двата ?
Опитах и това сега. Флаш DIV с z-index:1, position: absolute а менюто е z-index 1000. Няма промяна уви. Докато не барна wmode нищо не се получава. А нямам как да го барам, понеже от някои места идва като JS дори който го зарежда или през Ajax и въобще нямам как със скрипт да му сменя wmode.
Явно ще я карам с не много доброто но работещо решение да скриван нацяло DIV с флашовете когато имамем Mousover менюто.
 
Последно редактирано:

Горе