Пропадане в СЕРП ако може някой да даде съвет

• Автор Автор ARTAD
  • Начална дата Начална дата

ARTAD

New member
Един от сайтовете ми пропадна в СЕРП-а за ключови фрази за които се класираше на първо място в "Г". Случи се в момент в които успях да додрапам до 2 страница на "Г" за основната ключова дума в нишата ( на което се радвах 1 седмица). Нишата е силно конкурентна и с много висок ППЦ.
Нямам никакви съобщения от Г в уебмастер тоолс за този сайт, но на датата на която се случва това (20.04.2012) за друг сайт, с който горе упоменатия споделя общ хостинг акаунт получавам предупреждение за Malware. Възможно ли е сайт 1 да е под карантина заради сайт 2, заради общия хостинг акаунт? Или просто съм нагазил в дълбоки води с моята малка лодка (домеина е нов на 4 месеца ПР 1 )
Отхвърлил съм вече варианта за ръчно наказание страниците са все още индексирани като за ключовата фраза съдържаща се в домайна все още е се показва на първа страница на Г, а за другите пропадането не беше рязко, а с по 20 до 100 позиции на ден.

Благодаря Ви предварително за помоща и съветите.

Re: Пропадане в СЕРП ако може някой да даде съвет

Може и да е това което казваш, а може и Пингвин да е. Напоследък доста сайтове пропаднаха в СЕРП-а.

За: Пропадане в СЕРП ако може някой да даде съвет

Еми зависи с какви методи/линкове си правил додрапването. Щом на 20-ти е станало не е от последните животни, защото те почнаха на 24-ти. Продължавай си със SEO-то, махай вирусите, махай спамерски линкове ако имаш и трупай качествени, плюс полезно и уникално съдържание.

Re: За: Пропадане в СЕРП ако може някой да даде съвет

Еми зависи с какви методи/линкове си правил додрапването. Щом на 20-ти е станало не е от последните животни, защото те почнаха на 24-ти. Продължавай си със SEO-то, махай вирусите, махай спамерски линкове ако имаш и трупай качествени, плюс полезно и уникално съдържание.

1. Съдържание: 100 % уникално
2. Не ползвам програми за бак линкове. Според Алекса 106 линка в момента 90 % от тематични сайтове и статии. Не съм плащал за линкове. Имам съмнения единствено за реблог на статия в която съм пускал мой линк в тумблр на същата дата.
3. Във въпросния сайт Г не е намерил вируси. Вирусите са в мой сайт в същия хостинг акаунт. Преди малко при чек ми показа, че от ИП-то на което е моят акаунт има 13 заразени сайта. Дали да не презваня хостинга?

Ако голяма част от сайтовете на дадено IP са спамерски или зловредни може да навреди това и на "чистите". Може и да не е от това, но оправете проблема с вирусите.
Иначе може просто да те е вдигнало временно на по-високи позиции, да е експериментирало, а реалните ти да са тези. Продължавай си със SEO-то.

На 19.04 имаше панда ъпдейт. Щом на 20-ти е станал сривът, най-вероятно е от него.

На 19.04 имаше панда ъпдейт. Щом на 20-ти е станал сривът, най-вероятно е от него.

А, тъй ли. Извинявам се тогава за дезинформацията 😉. Много животни, много нещо.

А, тъй ли. Извинявам се тогава за дезинформацията 😉. Много животни, много нещо.

И все гадни...

Back
Горе