Различни заглавия в Google при различни търсения

thunder_go

New member
Съвсем случайно го забелязах днес, а съм почти сигурен, че докато бях със стария дизайн не беше така.
Става въпрос за различни заглавия според различни търсения на една и съща страница. Най-добре може да се види на снимките.
Заглавието на страницата е това от последната снимка. Някой друг да е забелязал при негов проект/сайт?

Прикачени файлове

• apartament.JPG
    apartament.JPG
    30.4 KB · Преглеждания: 0
  • apartament-varna.JPG
    apartament-varna.JPG
    49.5 KB · Преглеждания: 0
  • dvustaen apartament.JPG
    dvustaen apartament.JPG
    49.6 KB · Преглеждания: 0
Различни заглавия в Google при различни търсен�

Ако си го променял скоро, може да не се е отразило във всички датацентрове и при част от търсенията да показва старото 🙂

Re: Различни заглавия в Google при различни търсен

Не е променяно от средата на Март. А виж, че и 3-те заглавия са съвсем различни (според това което се търси). Много ме озадъчи 🙂

Дам, страннооооо 🙂
Първо си помислих че поради дължината на заглавието, може да показва по-релевантната част от него, но като гледам то някои думи изобщо не са в него, а то ги показва 😀

Щом съкращава заглавия и променя описания, защо да не променя и заглавия !!!
Като повтаряш думи - тъй е !

WTF?!? Хайде погледни другите резултати и тогава говори за повторения.
Къде променя описания обаче не можах да разбера? Между описание и снипет има голяма разлика, нали знаеш

Re: Различни заглавия в Google при разл. търсения

Re: Различни заглавия в Google при разл. търсения

HTML:
<title>Заглавие</title>
<meta name="description" content="Описание" />

Ако са адекватни, спрямо съдържанието Гугъл ще ти ги покаже !
Разбира се не е възможно за всякакви търсения заглавието и описанието да подхождат.
Но за основните ти думи трябва да са !
Щом ги сменя, значи, че не ги харесва !

Затова има и визуализация (подробни резултати). Да не забравяме крайната цел (далечна): отговор или поне какво има на страницата.

Не мисля, че е добре в резултатите да има повтарящи се думи. Аз думата съм я написал, защо ми е да я чета !

Ако на някой му харесват резултати, изпълнени с еднакви думи да ми тури червено дивче. Интересно ми е колко могат да се думнат.

Не казвам, че повторението е хубаво нещо, тук съм съгласен с теб. Но често повторението на някоя дума освен, че е практика, е необходимо и за смисловото значение на заглавието.
Но все пак, не мисля, че просто не му харесва заглавието, поради което да го сменя. Това заглавие много ми прилича на най-първото - това от средата на Март, но поне за "апартаменти" и "апартаменти Варна" да беше едно и също

Между другото, не мисля, че е добре заглавието (title) и описанието (description) да са еднакви ! Описанието трябва да е по-дълго. Колкото дълги ги показва Гугъл, толкова дълги трябва да са (или по-къси).

На мен ми показва в момента старо описание на сайта. Върна ме с десет страници назад, не ми индексира страници. От сайтмап с 5 000 линка ми е индексирал 8 ...
wmt е супер насрана "екстра" аналистика му е скапан, не се сещам кое им е наред?

Съжалявам, че в България не се ползва yahoo, там страниците при търсене са ми подредени като войници 🙂
Общо взето гугъл е един бъгав скрипт, който ме кара да спамя, да си градя някакви тъпи баклинкове и плаче усилено за едно блякхат сео 😀

Back
Горе