Разллика в кликове в адсенс аналитик?

• Автор Автор kadir
  • Начална дата Начална дата

kadir

New member
Здравейте,
първи пост тук,

Та на въпроса, последните 3 дни имам огромна разлика в отчитанията между адсенс и аналитикс.

По принцип имам околу 1000 импресии и 20-тина клика но последните няколко дни кликовете са към 250 !!! на 1000 импресии.
В аналитикса това не се отчита и кликовете си вървят в рамките до 20-30, но в адсенса ctr-a ми е на 46% за днеска с 290 цлика!

Сайта е на WP като рекламите се нахвърлят с плугин easyads.

Някой имал ли е подобен проблем ?
Предложения ?
Мерси предварително.

Re: Разллика в кликове в адсенс аналитик?

Хаха, ей тия гугльовци не спират да се излагат всеки ден 😀

Като се замисля може пък нещо по сайта да ти се е прецакало и някак да се е появила рекламка на място по което се цъка, до някакъв бутон или нещо подобно. Прегледай всички рекламки къде са и има ли някакви проблеми с кода около тях или нещо такова. Може да се показват някъде върху меню или нещо такова и хората да цъкат по тях без да искат.

Също изчакай 1 - 2 дни, може да се усетят и да го оправят и да почнат да ти се извиняват.

Парите отчита ли ги?
Щото може някой да те "помпа".

пари и клицове отчита нормално аналитика ~20 клика си излизат и горе долу нормално парички 3-4 долара се събират, още не съм минал на евро, като сумата излиза и в аналитикса и в адсенса но в адсенса са 200 и пове4е клика.

за реклами сбъркани ще огледам - наскоро минах на WP3 може така като го мисля да се е побъркал плугина.

ако някой помпа какво мога да направя - само да спра рекламите ли ?

мисля че хванах нещо ненормално в аналитикс - последните дни кликат директните посетители.

почетох малко и из съпорта на гугъл пише че евентуално може да се махнат сайтовете от allowed
"allowed sites function to prevent AdWords advertisers from paying for this malice."
http://www.google.com/support/forum/p/AdSense/thread?tid=14b9baeea938411f&hl=en

Има ли начин да огранича директно влизащите в wordpres ? гледах за плугини с които да забраня достъпа до сайта от определени IP-та но не открих подходящи.
Какво да правя? Някой да има идеи?

Back
Горе