SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Размер на банера

miraco

New member
Нека някой от личен опит да сподели кой размер банер на Адесенс е най кликаем...предполагам че има разлика и в това сайта дали е за българия или за чужбина.

Банер в хедъра 728х90 или 468х60
Банер в сидебара 300х250 / 250х250 или 200х200
Картина, текст или комбиниран
Някъде четох че текстовата реклама без рамка е по удачна от тази с рамка.
 
Re: Размер на банера

Банер в сайдбара 160х600 :) без рамка да не се отличава от фона на основната част
 
Re: Размер на банера

По принцип се говори, че Large Rectangle (336x280) докарва най-голям CTR %.

Аз казвам, че зависи от layout-а и от местоположението на банера и разбира се, не на последно място, от самите реклами, които се показват.

Иначе банера 200x200 на мен ми изкарва най-скъпите текстови реклами, където съм виждал eCPM понякога да е над 400 долара.
 
Re: Размер на банера

Няма универсално работещо разположение и размер. Има препоръки, но при различни сайтове работят по различен начин. Зависи от нишата на сайта, структурата му, опитността на потребителите, възрастта им, вида на информацията която дава сайта, вида на нуждата която е докарала потребителя, цвета на фона на сайта, цвета на рекламата, текстова или графична е рекламата ... и ...много други неща.
 
Последно редактирано:

Горе