Регистрация в БГ директории - пост пингвин

pamir

New member
Здравейте,

Може ли да споделите вашето мнение за ефекта от регистрация на нови сайтове до 3 месеца - в БГ директории за сайтове, в ерата след пингвина и зебрата?

Вариантите според мен са:

1. Ръчна регистрация в 4-5 най-популярни като дир.бг и прочие, с ръчно подготвени различни описания и заглавия
2. Ползване на услуга - регистрация в 50 директории със спиннати описания и заглавия
3. Ползване на услуга - регистрация в 150-200 директории със спиннати описания и заглавия

Има различни услуги също така за пускане в социалки и микроблогове.

Засега прилагам само вариант 1 но се колебая за 2 и 3.

За: Регистрация в БГ директории - пост пингвин

Дали преди или след появата на животните в Гугъл - решението за мен е било само едно единствено: само ръчно добавяне, без използване на никаква програма за целта.

Re: Регистрация в БГ директории - пост пингвин

Linx.bg - Системата за Seo услуги предлагат отлична услуга на много добра цена. За малко повече пари получаваш и ръчно направени описания. За заглавие и бранда/името на фирмата са ти достатъчни.

Като цяло избягвай автоматичния спин, записите в тези директории се одобряват от хора и никой не иска да сваля качеството на сайта си.

Внимавай със социалките и микроблоговете. Голяма част от тях са безумно оспамени и може повече да навредят на млад сайт.

Правил съм много опити със сайтове в една и съща ниша и ще споделя опита си.

1. При нов сайт, ако все още не се е показал в serp-а, правя ръчна регистрация по директории и социалки. Мисля уникални заглавия и описания, губя много време за това. Сайта така и не се показва в serp.

2. При нов сайт, който се е показал на някоя позиция, правя същата процедура - ръчна регистрация. След няколко дена сайта изчезва от serp.

3. Правил съм опити и със спиннати заглавия и описания - в този случай сайта също не се показва или изчезва след събмита.

Въпреки всичко има разни блекхет специалистчета, които не знам как го правят, но изстрелват сайт за супер кратко време само със спиннати заглавия и описания и то само от социалки.

Тук вече зависи и от самия сайт.

При мой сайт, който набляга предимно на публикации, няма тагове, категориите са noindex, follow, когато се мине през социалки и директории изчезва.

При конкурентен сайт, който има 5 публикации и 30-40 тага, всички до един съдържащи ключовата дума + още нещо (лонг тейл фраза), почти всеки едит таг бива събмитнат по социалки със спиннати заглавия и описания.

И какво става - конкурента се изстрелва по основната ключова дума, а по всички лонг тейл е първи, като излиза с тага. Имай предвид, че съдържанието на почти всички тагове се дублира, различава ги само тайтъла.

Репорт до Гугъл за сега не помага, явно смятат спама с тагове за нещо нормално.

Въпреки всичко не препоръчвам използването на социалки и директории. Не се знае в кой момент ще ти изгърми сайта.

Сега съм сигурен, че ще се изсипят още поне 10 коментара в който хората ще ти кажат колко е хубаво да ползваш социалки и колко хубаво е да спинваш текстове. Аз не смятам да споря, нека всеки да прави това, което смята за най-правилно.

Това е от мен.

За: Re: Регистрация в БГ директории - пост пингвин

За: Re: Регистрация в БГ директории - пост пингвин

Linx.bg - Системата за Seo услуги предлагат отлична услуга на много добра цена. За малко повече пари получаваш и ръчно направени описания. За заглавие и бранда/името на фирмата са ти достатъчни.

Като цяло избягвай автоматичния спин, записите в тези директории се одобряват от хора и никой не иска да сваля качеството на сайта си.

Внимавай със социалките и микроблоговете. Голяма част от тях са безумно оспамени и може повече да навредят на млад сайт.

И аз тъкмо се бях спрял на linx.bg, понеже другите не предлагат те да правят ръчни описания. Опасявам се само да не стане някакъв проблем, като се изсипят примерно 50 или 100 линка наведнъж...

1. При нов сайт, ако все още не се е показал в serp-а, правя ръчна регистрация по директории и социалки. Мисля уникални заглавия и описания, губя много време за това. Сайта така и не се показва в serp.

2. При нов сайт, който се е показал на някоя позиция, правя същата процедура - ръчна регистрация. След няколко дена сайта изчезва от serp.

Андрей, мерси за споделения опит, интересно, при мен пък ефекта е положителен от регистрация в 3-4 директории, леко положителен имам в предвид. Да не би да трябва да се изчака известно време, да посъбере малко линкове от други места?...

Напълно съм съгласен с Борислав. Какво правя аз при линкс, айде да си издам тайната 😀 Събмитвам 150 сайтове за обяви, социалки и директории, но за период от 10-20 дена. За предпочитане 20. През това време правя качество - статии в блогове (някои неоспамени дир за статии стават) и други видове разнообразни линкове и много G+ и Facebook линкове, ама не просто гол линк. Опитайте се да го правите с текст отгоре и някакъв въпрос към аудиторията. Ако сте се справили добре, ще завържете дискусия и на тема розови гащи на сърчица. С 2 думи коментари и потребителска активност.

Напълно съм съгласен с Борислав. Какво правя аз при линкс, айде да си издам тайната 😀 Събмитвам 150 сайтове за обяви, социалки и директории, но за период от 10-20 дена. За предпочитане 20. През това време правя качество - статии в блогове (някои неоспамени дир за статии стават) и други видове разнообразни линкове и много G+ и Facebook линкове, ама не просто гол линк. Опитайте се да го правите с текст отгоре и някакъв въпрос към аудиторията. Ако сте се справили добре, ще завържете дискусия и на тема розови гащи на сърчица. С 2 думи коментари и потребителска активност.

Описанията и заглавията спиннати ли ги подаваш? Аз защо не виждам тази опция за по-дългъг период от време?

Андрей, не го виждаш разсроченото, защото бе пуснато индивидуално на няколко човека. Имаме някои затруднения с него и затова предпочитахме да се разбираме по отделно с всеки желаещ.

Основното затруднение, на което не можем да намерим 100%-во решение е да се спазва стриктно схемата зададена от потребителя. Примерно си е задал, че днес трябва да изпратим в 10 сайта, често се случва да не можем изпратим успешно в 10, а примерно в 6-7 и това е така, основно защото цялата информация е предварително разпределена ( в еди си кой сайт това - заглавия / описания / урл и т.н. ), където има изключително много условности. Всички сайтове имат някакви ограничения от към тези неща, други искат урл-тата съдържащи български по един начин, ако и домейна е кирилски има още ограничения, и това е само част от страна на сайтове в които изпращаме. Включи сега малко потребителски изисквания - процентно разпределение на заглавия, което трябва да се съобрази с горните ограничения, добави и спин формат на урл-та, като добавиш от време на време и БТК, Енерго-про и един събмит с разсрочено става като изстрелването на ракета в космоса 🙂

Намерили сме някакво решение, но както казах не е 100-во и затова до сега сме го пускали само индивидуално с уговорката, че не винаги можем да спазим зададената схема, но след проявения интерес, добавих настройка на всеки потребител да си го активира сам, като се съгласява и с горното условие.

Back
Горе