Редактиране на темплейт

rooney

New member
Здравейте на всички,
Като нов във флаша имам някой въпроси, които може да ви се сторят глупави, но ще си ги задам, естествено и с извинение, ако повтарям някого или тред 🙂. Ситуацията е следната купих си темплейт, но няма всичко от което имам нужда, а именно:
1. Искам да сложа бутон Facebook за споделяне. Сега проблема не е в самото създаване на бутона ( поставяне на линк в бутона или кода) знам как става (знам как да си го направя примерно jpeg и да го конвъртна към символ ), но като го създам не го виждам във експортирания swf. Значи като направя нов fla файл всичко си е ок бутона си се вижда и така натам, но като се опитам да редактирам темплейта, за да се покаже бутона - не става. Изгледах доста видео уроци и пак нищо, нещо ми убягва. После този swf се зарежда от index-a и гадния бутон не излиза нито в IE нито в Mozilla.
2. Искам да увелича размера на буквите в съдържанието на сайта просто са много малки и дразнят (със скроловете все още незнам дали ще имам проблем, но дано не). Видях, че fla-то зарежда external txt за съдържанието, но определено там не могат да се направят промените по размера, трябва някъде по fla-то да се направят или в някой друг файл.

Много бих се радвал някои да помогне.
Благодаря предварително.

Последно редактирано:
Re: Редактиране на темплейт

Най-лесно според мен за facebooka, ще е д го сложи на външен див който ще стои над флаша. Лесно е с z-index.
А за контент текста щом се зарежда от екстърнал трябва да е в dynamic text поле, търсиш го и увеличваш, освен ако не е с онова dxml там вече е друго.
Я кажи AS2 или AS3 e темплейта?

Здравей weaker,
Много ти благодаря, че отговори на въпросите ми.
Все пак оправих се с проблемите, които имах:
1. Значи за Facebook бутона го създадох в самия фла файл и генерирах нов swf файл и бутона се появи, само трябва да му оправя тайминга на появяване.
2. За размера на шрифта в текстовия екстърнал файл-а чрез (примерно) ...&home_readmore_txt1="font size ="20"> // това което е след > приема указания размер.
3. Сега обаче имам друг проблем: Искам да заменя английския текст с гръцки. Естествено не стана, защото текстовия файл е в ANSI енкодинг и излизат някви въпросителни. В Unicode пък нищо не излиза. Инсталирах някакви фонт-ове с гръцки не става. Инсталирах решение на Microsoft - Applocale (http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=8c4e8e0d-45d1-4d9b-b7c0-8430c1ac89ab) и пак не става. Ако някой има идея как да направя така, че флаш сайт да изведе гръцки текст нека ми пише, ще бъда благодарен 🙂

//Темплейта е в AS3.

Сега за извеждането на чужд език трябва текстовия файл да е в UTF-8.
Това върши работа що се отнася до content текстовете, обаче за менютата се иска да се промени font-а във FLa file-а.

Back
Горе