SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Редирект на стар сайт към нов

kalined

New member
Здравейте,
Имам стар OsCommerce магазин с 10-годишна история, който има добри позиции в Google. Но вече стои доста "дървено" и има ограничени възможности за редизайн и подобряване на функционалността. Мисля да го мигрирам на OpenCart и да пренасоча всички страници с 301 редирект.

Стар сайт: www.site.com/catalog/
Нов сайт: www.site.com/shop/

Ще имам ли някакви проблеми от SEO гледна точка предвид това, че на практика новия сайт ще дублира съдържанието на стария?

Благодаря ви предварително!
 
Склонен съм да вярвам, че може и да имаш проблеми със СЕО-то. Потърси в чичко гугъл, вероятно има точен отговор на въпроса ти.
 
301 редирект от стария към новия домейн, след което добавяне на собственост във Google Webmasters Tools ако използваш (препоръчан и задължителен SEO инструмент).

Ако преди това си добавил стария домейн в GWT е нужно да използваш опцията на стария домейн "Промяна на адреса" (Използвайте този инструмент при преместване на сайта си в нов домейн.) и просто следващ описаните стъпки. Успех!
 

Горе