Реклама в RSS новини или продажба

web.seo

web design seo
Сайта е RSS новини
Приемат се предложения за реклама, съвети също. Моята работа е да правя сайтове, и нямам почти никакъв опит в монетаризацията, освен с TLA.
Евентуално изгодно предложение за покупка също би ме съблазнило.

Дневни посещения - в момента 1500-1600 на ден, импресии - около 4000.
Лесно могат да се вдигнат на 2000-2500 уникални и 5-5500 импресии, намалил съм капацитета на агрегатора в момента, а и нямам време да се занимавам с него, чакат ме поръчки.

Сайта е напълно автоматичен агрегатор, лесно може да се направи да агрегира без пропуск на 99% всички български блогове. Агрегатора е PHP базиран, не се ползват външни сайтове. В момента е "по инерция", защото повече товар ще иска повече хостинг. Капацитета му е почти запълнен. Сайта е относително добре направен и оптимизиран откъм товар - на ниска цена на хостинг е в момента, който разбира от свръх големи сайтове ще се сети за какво иде реч - над 150 хиляди страници е. CMS - Joomla.

Възможности за растеж - на тоя хостинг - около 1000 страници / новини дневно. На по-добър хостинг или нает сървър - предполагам не по-малко от 4000-5000 страници на ден.

Нуждае се от 15 минути на ден администрация, ако се поддържа директорията - всеки ден се регистрират 3 до 8 сайта. Ако не - 5 минути. Директорията е със свръх подробна админ част с възможност за проверка и настройка на всичко. Има огромни възможности за персонализация на RSS емисии във всички формати и добавки, за които се сетите.

Монетаризация - в момента никаква. Аз съм на принципа или добре или нищо. Pagerank 3, възраст - около година. Оптимизация - слаба, но с който и да е новинарски израз да съм се заел - сайта влиза в десетката. Повечето читатели идват за жълти новини, спорт и блогове. При интерес ще отключа статистиката на TYXO. За въпроси може и на ICQ 290568983.

Забравих да кажа, че във фийдовете няма свестна статистика, но вътрешната на RSS компонента ми показва IP адресите на абонатите, читателите не са по-малко от 300-500 всеки ден, аз лично нямам толкова време да ги броя с абсолютна точност.

Последно редактирано:
Re: Реклама в RSS новини или продажба

доста е тъпо да публикуваш в този форум, този сайт, при условие, че като си взимал съдържанието не си сложил линк към източника.

Много ме кефи и binglisha ти "web design packets" върху стикер на софтпедиа 😉

Да ти кажа, ласкаеш ме, че сте ме забелязали. Аз разбрах за съществуването на вашата страница и я разгледах чак след като прочетох поста ти. 🙂
Все ми се струва, че темата тук е за друго... не разбирам за какво говориш, но бих ти обяснил с удоволствие ако попиташ както трябва където трябва, а именно - поща, ICQ и други такива. Не разбирам защо държиш да пишеш точно в тази тема, а и нямам време да се опитвам да разбера. Интернет е голям - пиши за който искаш, каквото искаш...където искаш.
Ако този форум е за да се оплюват потребителите един друг, аз просто ще спра да го ползвам. За момента мислех, че не е такъв.

Какви са цените за банер реклама и текстов линк?

Има ли възможност да се рекламира само в определение теми?

Здравей, моята работа също е да правя сайтове и все още нямам големи познания по монетизацията, в момента се уча.

Но - ще дам отзив на тестер - под ИЕ6 - линковете в лявото меню и горното хоризонтално меню не работят - препращат ме на страница на която нещо премигва и после бял екран. Сега нямам време да тествам под всички останали браузъри и версии как е, може ти да си провериш.

Иначе линковете в средната част на страницата при които има текст си работят, но линковете от втората пооловина на средната част - в дъното - дето са без текст - пак не бачкат.

Да ти кажа, ласкаеш ме, че сте ме забелязали.
Дал си линк, все пак не сме идиоти.

Аз разбрах за съществуването на вашата страница и я разгледах чак след като прочетох поста ти. 🙂
това е неуместно и неподготвено изказване и мисля да си спестя коментара.

Все ми се струва, че темата тук е за друго... не разбирам за какво говориш, но бих ти обяснил с удоволствие ако попиташ както трябва където трябва....
че не си разбрал е очевидно. Като взимаш съдържание от някъде е прието за елементарна култура да дадеш отчетлива връзка към оригинала. Ти не си го направил, което те прави крадец на съдържание, което от своя страна не се приема добре тук(в този форум).

Ако този форум е за да се оплюват потребителите един друг, аз просто ще спра да го ползвам. За момента мислех, че не е такъв.
аз ти посочих факт, а ти правиш клалификации според теб кой от двама ни се държи зле? Като не ти харесва посочения факт, поправи се!

И вземи да обновиш валутните курсове че това 24 април 2008 беше преди доста време

Датата е когато е създадена статията, курсовете се олновяват автоматично.

nikoladd, ако говориш за nofollow атрибута, вече го няма. Ако имаш предвид друго, проблема на всеки се решава с едно писмо до мен от администраторския акаунт на съответния сайт и няма да се появи повече там. Само за сведение повечето хора искат обратното, особено след като няма nofollow, да не говорим, че дирикторията предлага екстри, които друг сайт в България не ми е известно да предлага. Възможност за повече обаче няма на този хостинг - имам предвид синдицирани новини, не регистрацията в директорията.

secretko, някои от скриптовете просто няма как да работят с IE6, с триста зора го подкарахме изобщо да върви с тоя браузер, има прекалено много функции, някои от които не биха били възможни иначе. Така сме решили. Иначе за тестването, всичко се тества от IE 5 до 7.

kuzmanin, цените ще се оповестят официално на сайта до ден-два, няма свободно време.

Съжалявам за бавния отговор, но нямам изградени форумни навици.

Само да напиша, че офертата вече не е актуална. Сумата която бе предвидена за продажба на сайта в размер на 4000 лева вече се изби за деветте месеца монетаризация. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват, така викаше баба ми.

Back
Горе