SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Реклама на сайт ползващ adsense

dextersh

New member
Здравейте, предполагам че този въпрос е обсъждан, но неможах да намеря отговора нито в гугъл нито тук и затова питам.

Позволено ли е да рекламирам сайт на който има реклами от AdSense? Знам че е забранено да си плащам за линк който ще промени класирането в google, и знам че е позволено да рекламирам с adword.

Интересува ме дали е ползволено да ползвам примерно Etarget, Easytrader и други.

Благодаря!
 
Re: Реклама на сайт ползващ adsense

не би трябвало да имаш проблеми с изитрейдър. но най-добре да се провери
 
Re: Реклама на сайт ползващ adsense

Принципно няма проблем да рекламираш сайт. Но дефакто може да загубиш AdSense акаунта. :D

Ако искаш просто да си рекламираш сайта и по-стечение на обстоятелствата имаш някой друг АдСенсе юнит, няма какво да се притесняваш.

Обаче, ако искаш да излезеш на печалба от такава схема, е добре да се запознаеш малко с термина PPC арбитраж (PPC arbitrage).

Ако рекламираш в AdWords и монетизираш през AdSense навлизаш в сивата зона. Ако сайта ти "добавя стойност" (според критериите на Гугъл), може да си ок. Но може и да не си. Същото важи и за други рекламни мрежи от, които докарваш трафик. Ако просто докарваш трафик към MFA сайт, има верояност да се сбогуваш с акаунта си. Не искам да те стряскам, но така седят нещата -> доста неопределени.
 
Re: Реклама на сайт ползващ adsense

Благодаря за досегашните отговори.

Не няма да целя да съм на печалба, ами само да рекламирам, то незнам дали е възможно да съм на печалба от таказва реклама :)

Ще копирам част от правилата на Adsense за да видя как ги разбирате вие, понеже на мен не ми е 100% ясно:

Цитат от тази страница, в раздел "Източници на трафик" (цъкнете научете повече):

"не се допуска сайтовете, показващи реклами от Google:
да използват услуги на трети страни за генериране на кликвания или импресии, като плащане за кликване, плащане за сърфиране, автоматично сърфиране или програми за обмен на кликвания;
.....
да получават трафик от рекламиране онлайн, освен ако съответният сайт не е в съответствие с духа на Указанията на Google за качеството на целевите страници. Потребителите трябва да могат например да намират лесно онова, което се обещава във Вашата реклама. "

Самата онлайн реклама не е ли един вид плащане за импресии?
 
Последно редактирано:
Re: Реклама на сайт ползващ adsense

за да не изпадаме в излишна дискусия, ще дам пример за бг сайт, използващ успешно и адсенсе, и рекламиращ в през адуордс:

www.moitepari.com

както и NBSP каза, всичко е субективно... според мен основната преценка е дали сайта ти е 'фиктивен' или с цел да превърта един трафик за пари, или е наистина посещаван сайт, който предлага 'стойност'- била тя съдържание, услуга, информация, ....
 

Горе