SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рекламни методи с висока ефективност и ниска цена?!

Virosss

New member
Здравейте,
редовно си преглеждам това форумче и мисля, че колектива е добре подбран и компетентен затова реших в тази тема да попитам нещо което не съм виждал да се обсъжда много много, но смятам, че е доста полезно за всеки.

Какви видове безплатна или поне ниско бюджетна реклама се сещате които да са максимално ефективни?

Наскоро, четох в един форум с подобна тематика тема с подобно съдържание, но все пак на мен ми трябват оригинални идеи от опитни потребители. Ще се опитам и да дам пример с някой мой идеи с които се надявам да помогна и на някой който е решил да си докара повечко редовни посетители в сайта или да си прави реклама на даден продукт.

Е стига толкова сухи думи, направо почвам с вариантите.

Според някой статистики един от начините да получите пълното внимание на потенциалните потребители които биха желали да ползват услугите които предоставяте в сайта ви е някакъв тип подаръци. Да речем химикалки, чаши за кафе, фенерчета, запалки, табакери и тем подобни др. джунджурийки с вашето лого, биха направили потребителите ви по лоялни. Друг вариант за който се сещам и е доста интересен и ви струва 0 лв. е изпращането на поздравителни картички на всички ваши потребители... което ми напомня, че скоро наближава коледа и мисля, че този маркетингов метод ще е доста добър.

Засега май само за това се сещам което е ниско бюджетно и същевременно, ще ви направи доста добра реклама както на сайта, така и на ваши продукти. Надявам се и други хора в форума да се интересуват от подопен тип маркетингови трикове и да споделят с нас идеите си.

Поздрави,
Андон Иванов
 
Re: Рекламни методи с висока ефективност и ниска цена?!

Ако сайта или блога ти е тематичен с тясна насоченост и добре познаваш потребителите, намираш фирма предлагаща стока или услуга която посетителите ти ще оценят, уговаряш фирмата, че ще им направиш реклама пред силно таргетирана аудитория и искаш да предостави отстъпка за посетителите ти. Пускаш по един мейл на всички с добрата новина и слагаш един банер на сайта ти с реклама на фирмата и продукта.

1. Посетителите ти са впечатлени, че им предлагаш нещо полезно за тях и от обикновени посетители се превръщат във фенове на сайта
2. фирмата е впечатлена и ти е клиент за в бъдеще, ако може и да изкараш някой лев за рекламата си най-доволен :)
3. Варианта измежду хората в списъка ти да има и други заинтересовани да приложат същата схема за в бъдеще е силен

и колелото се завърта
 

Горе