Ре индексиране на страници в уордпрес

miraco

New member
До днес бях задал всички постове в сайта ми да се индексирват така: /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/
Сега инсталирах Dean's Permalinks Migration и зададох вече да се индексирват така: /%category%/%postname%/

Въпроса ми е колко време трябва да мине докато Гугъл преиндексира всички страници по новият начин, и след това да премахна плъгина Dean's Permalinks Migration. Начина по който съм задал да се индексирват страниците дали е удачен от към CEO.

Re: Ре индексиране на страници в уордпрес

До днес бях задал всички постове в сайта ми да се индексирват така: /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/
Сега инсталирах Dean's Permalinks Migration и зададох вече да се индексирват така: /%category%/%postname%/
Въпроса ми е колко време трябва да мине докато Гугъл преиндексира всички страници по новият начин, и след това да премахна плъгина Dean's Permalinks Migration.
За 1-2 седмици трябва да схване промяната.
Но четейки отзиви за плъгина, не съм убеден в правилния избор.

Събираш списъка със старите урл на една отделна страница (във вид на хтмл карта, примерно), вкарваш я в индекса, бота идва и вижда, че старите са редиректнати, ако плъгина всъщност го прави (то само това му е задачата иначе - да осигури 301 от старите към новите)
А новите адреси сигурно вече ти дублират контента понеже Google обича нов контент отколкото да обновява стар.

Начина по който съм задал да се индексирват страниците дали е удачен от към CEO.
Този въпрос заедно с въпроса "как?" трябваше да зададеш преди да предриемаш тези действия.

Прав си че трябваше преди да редиректна да питам...но от както съм инсталирал Dean's Permalinks Migration няма и 24 часа. Ако нещо не съм направил правилно да го сменявам на време.

Ако имаш html карта с новите адреси, можеш да и пуснеш 2-3 линка. Да си ги обходи бота

Ако имаш html карта с новите адреси, можеш да и пуснеш 2-3 линка. Да си ги обходи бота

Точно новите по-добре да не ги пуска.

Точно новите по-добре да не ги пуска.

Може и да си прав. Правил ли си го в близките 5-6 месеца или мнението ти е базирано на опит от преди това

Ами след като инсталирах Dean's Permalinks Migration и зададох новите адреси...изтрих сайтмапа и пуснах да генерира нов сайтмап.

Back
Горе