СЕО съвет за статиите?

Frik

New member
Здравейте и за много години!

Интересно ми е как практикувате, при създаването на относително статични сайтове и захранването им със съдържание?

Въпроса ми е първо ако имате статичен сайт и на него качите определена информация, кое би било по-добре от гледна точка на СЕО-то: да направите секция от сайта в която да качвате определени статии или да пуснете отделен блог (на същия домейн или на друг домейн, например .eu или .blogspot.com), който да линква от статиите към основния сайт?

И кое предпочитате: да имате много статии с дължина от към 300 думи, като всяка от тях образува отделна вътрешна страница на вашия сайт или предпочитате да обедините няколко кратки статии (смислово свързани) в една по-дълга на една вътрешна страница. Кое е по-положителното за СЕО-то.

Общо взето много страници с кратко съдържание или малко страници с дълго съдържание?

Благодаря предварително!

Re: СЕО съвет за статиите?

Относно първия ти въпрос, мога да ти кажа че рано или късно ще направиш и двете неща. Така че няма какво да му мислиш много.
Ако добавяш статии в статичния сайт, той ще се класира по-добре понеже не само че има повече тематично съдържание, ами и има актуалност. Тоест информацията се обновява.
Във втория случай ще почне да се класира по-добре понеже има тематични линкове от външен сайт, които са много по-важни от вътрешните.
Тоест направи сега едното, а след време другото или прави и от двете неща по малко.
А за втория въпрос моите разсъждения са следните. Ако се добавят по-кратки статии, това ще подобри актуалността на сайта, понеже ще се добавят по-често. Също ще може да привлечеш повече беклинкове към всяка една от тях. Примерно ако са кратки и всяка бъде публикувана в социални мрежи, то линковете към сайта ти ще са повече от колкото ако са няколко дълги статии.
Иначе от гледна точка на класирането на самата статия предполагам че е по-добре да е дълга.
Ако греша нещо в моите разсъждения, моля да ме поправят колегите.
Поздрави.

Re: СЕО съвет за статиите?

Относно статиите може би е по-добре да започнеш с блог на собствената си страница. Причината е че сайта е не само актуален, ами и е доста голям като размер, повече съдържание, повече доверие от гугъл и повече посещения.
За втория въпрос scoobydoo е прав за актуалността. Това се определя от темата на сайта и цялата ти стратегия. Като нов сайт много дългите статии ще ти носят посещения в опашката, тоест комбинации от поне две или повече думи. Ако обаче темата ти е с много новини, то по-добре е да имаш кратки статии. Може би е най-добре да пробваш и от двете. Виж два много успешни примера, кратки статии и дълги статии.Една забележка, току що видях, че първия блог, който съм ти дал на Годин има и страница. Тази страница е нова, а блога е от много години.

Back
Горе