Сайт за музика

worda

New member
Здравейте , след няколко седмици мъки най-после стигнах до 90 % прогрес . Говоря за сайт за музика , и по точно текстове на песни,изпълнители и в бъдеще албуми. Много си играх със сео-то и дизайна , остана ми да добавя категории във форума и съм готов. Може да съм забравил някоя друга грешка , но мисля че с времето всичко ще се оправи 🙂
Сайта засега няма много материали ,но до няколко дни ще добавя. Критиките и мненията са добре дошли, ето го и него - http://muzikata.eu

Re: Сайт за музика

Мисля,че може да се поработи още малко върху дизайна и да се направи малко по-свеж 🙂 Успех 🙂
днес го подобрих значително , може би главния проблем при мен е че не знам как да свържа изпълнителите със съответната картина . Всеки изпълнител е всъщност мета описанието на дадена статия 🙂 Доста преработена joomla система ,но засега всичко е наред. Като се кликне на изпълнителя се отваря търсачката и изкарва неговите песни , но все още се чудя как да свържа картинка на изпълнителя с мета описанието(изпълнителя) . Имам няколко идеи , но всичко с времето си 🙂

Дизайна ми харесва - изчистен, прегледен.

1. В хедъра имаш "Музика,текстове на песни,изпълнители и албуми ." Ще е добре да слагаш интервал след запетаята и пред точката да няма интервал.

2. Отворих http://muzikata.eu/изпълнители/био̀нсе-ноулс-beyonce
Текста е залепен до снимката на Бионсе.. Сложи малко разтояние между тях. Сложи параграфи в текста, за да изглежда прегледно.
2.1. След това отдолу има "Албуми и хитове 2002/2004".
Редовете са центрирани. За всеки нов ред погледа трябва да се мести на ново място на следващия ред, което води до затрудняване на потребителя! Подравни ги в ляво.

3. В HTML-а има много излишни неща, тагове се отварят и веднага затворят. Има много стилове в HTML-а. Сложи ги в един CSS файл.

Успех 🙂

Здравейте пак ! Бих искал да ви представя новите възможности и дизайн на сайта за музика 🙂 Приемам всякакви критики и препоръки. Постарах се да поправя проблемите ,за които писахте предния път . Добавил съм възможност за добавяне на година , албум. Изчистил съм страниците ,на които се показват текстовете на песни и изпълнители. Начина, по който са показани текстовете по стил е изчистен и много приятен.

Последно редактирано:

Шрифта на главното меню нещо не ме кефи, пробвай някой друг в комбинация с cufon или просто го остави Ариал или вердана че тоя мн ме дразни 🙂

Ето някои от новите неща по сайта :
- Възможност за сваляне на песента, ако тя няма линк за сваляне потребителя може да предложи такъв.
- Подобрено заглавие на всяка песен .
- Поправен е изгледа на категории под Mozilla Firefox.
- Възможност за добавяне на албум и година към песента.
- Подобрени бутони в главното меню над хедъра.
- Значително е подобрено времето на зареждане на главната и останалите страници в сайта.

като SEO гледам че всичко е наред с вътрешната оптимизация но НЧ

щом като го искаш перфектен - провери го през валидатори на HTML, CSS ecc...

Back
Горе