SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайт за обяви със или без акаунти?

traki

Оптимист ReMember
Здравейте, зная че доста от потребителите на форума имат богат опит със сайтове за обяви и ще съм благодарен ако споделите какво е мнението ви за акаунтите при сайтовете за обяви. По точно: който иска да пуска обява да го задължавам ли да си прави акаунт или да разрешавам публикуване без регистрация?

Според мен (без да имам кой знае какъв опит с такива сайтове)

Тези с регистрациите натрупват по-бавно, но по-качествени обяви.
Тези без регистрации натрупват по-бързо, но некачествени обяви.
Тези с регистрации са предпочитани от фирмите, които публикуват повече на брой обяви и по често.
Тези без регистрации са предпочитани от частни лица с епизодични обяви.

Какво мислите по въпроса, прав ли съм с бележките?
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

и при двата вариянта не може да се избегне флуд, просто с регистрацията се контролира ... малко.
ако е без регистрация, това значи да пуснеш сайта по течението.
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

1) Без регистрация
2) с потвърждение по email на обявите
3) след потвърждение изпращаш линк за редакция и отговори на въпроси
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Експериментирал съм с obiavi.org доста и стигнах до извода че е по-добре без задължителна регистрация. Бях го направил по едно време само за регистрирани и публикуването на обяви намаля повече от тройно. Също така съм пробвал и с ръчно одобрение на обявите, но като се разрастна сайта е просто невъзможно, трябва по цял ден да вися и да одобрявам. Сега съм го пуснал без регистрации, но може и да се регистрира който иска, по този начин си гледа собствените обяви и може да си ги следи и е по-удобно за самия човек. Лошото е че има някои индивини, които публикуват една и съща обява по над 20 пъти дневно и ги следя и трия, все пак трябва да има някакъв контрол.
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Пусни и двете - и на тези с регистрацията пусни възможност да редактират и премахват обявите и обявите са без одобрение, за другите чакат одобрение ... това е оптималното от опита ми с обяви в регионален сайт.
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Както каза и @ted по-добре и с двата варианта, като тези с регистрираните да имато повече екстри.
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Благодаря за мненията и съветите на всички включили се.
Така ще направя. Ще пусна и двата варианта и да си избират.
Какви екстри да им пускам? Тези, които ted изброи, са нормалните. Регистрираните ще си имат табло и ще могат да си управляват всички обяви от него (брояч за оставащ период, редакция, пускане отново след изтичане) а нерегистрираните ще си активират обявите през пощата и ще си влизат в пощата за всяка отделна обява.

http://www.webmasterbg.org/member.php?u=1055mvmrik и мен ме притесняват тези с многото еднакви обяви. Мисля да ги спирам с предупреждения и филтри, ама още не съм стигнал до там
 
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Можеш да пуснеш и екстри за потребители ако се регистрират, например много по-подробен филтър за сортиране на обявите, запазване на някой обяви в личен бележник, абониране за получаване на информация за нови обяви по определени параметри и т.н.
 
Последно редактирано:
Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

Мерси, ted, добри идеи!
 

Горе