Сайт за обяви със или без акаунти?

• Автор Автор traki
  • Начална дата Начална дата

traki

Оптимист ReMember
Здравейте, зная че доста от потребителите на форума имат богат опит със сайтове за обяви и ще съм благодарен ако споделите какво е мнението ви за акаунтите при сайтовете за обяви. По точно: който иска да пуска обява да го задължавам ли да си прави акаунт или да разрешавам публикуване без регистрация?

Според мен (без да имам кой знае какъв опит с такива сайтове)

Тези с регистрациите натрупват по-бавно, но по-качествени обяви.
Тези без регистрации натрупват по-бързо, но некачествени обяви.
Тези с регистрации са предпочитани от фирмите, които публикуват повече на брой обяви и по често.
Тези без регистрации са предпочитани от частни лица с епизодични обяви.

Какво мислите по въпроса, прав ли съм с бележките?

Re: Сайт за обяви със или без акаунти?

и при двата вариянта не може да се избегне флуд, просто с регистрацията се контролира ... малко.
ако е без регистрация, това значи да пуснеш сайта по течението.

1) Без регистрация
2) с потвърждение по email на обявите
3) след потвърждение изпращаш линк за редакция и отговори на въпроси

Експериментирал съм с obiavi.org доста и стигнах до извода че е по-добре без задължителна регистрация. Бях го направил по едно време само за регистрирани и публикуването на обяви намаля повече от тройно. Също така съм пробвал и с ръчно одобрение на обявите, но като се разрастна сайта е просто невъзможно, трябва по цял ден да вися и да одобрявам. Сега съм го пуснал без регистрации, но може и да се регистрира който иска, по този начин си гледа собствените обяви и може да си ги следи и е по-удобно за самия човек. Лошото е че има някои индивини, които публикуват една и съща обява по над 20 пъти дневно и ги следя и трия, все пак трябва да има някакъв контрол.

Пусни и двете - и на тези с регистрацията пусни възможност да редактират и премахват обявите и обявите са без одобрение, за другите чакат одобрение ... това е оптималното от опита ми с обяви в регионален сайт.

Както каза и @ted по-добре и с двата варианта, като тези с регистрираните да имато повече екстри.

Благодаря за мненията и съветите на всички включили се.
Така ще направя. Ще пусна и двата варианта и да си избират.
Какви екстри да им пускам? Тези, които ted изброи, са нормалните. Регистрираните ще си имат табло и ще могат да си управляват всички обяви от него (брояч за оставащ период, редакция, пускане отново след изтичане) а нерегистрираните ще си активират обявите през пощата и ще си влизат в пощата за всяка отделна обява.

http://www.webmasterbg.org/member.php?u=1055mvmrik и мен ме притесняват тези с многото еднакви обяви. Мисля да ги спирам с предупреждения и филтри, ама още не съм стигнал до там

Можеш да пуснеш и екстри за потребители ако се регистрират, например много по-подробен филтър за сортиране на обявите, запазване на някой обяви в личен бележник, абониране за получаване на информация за нови обяви по определени параметри и т.н.

Последно редактирано:

Мерси, ted, добри идеи!

Back
Горе