Сайт,който се отваря в определен час...

Re: Сайт,който се отваря в определен час...

Ако имаш административен достъп до сървъра на който се хоства можеш да направиш един cronjob който да променя правята на web root-а или да слага и да маха един .htaccess файл. Поне така го направихме последния път.

Най-лесният начин - сайтът е на собствен сървър, който се включва и изключва в определен час. 😉

За имане, има. Прави се настройка на сървъра. можеше и с .htaccess файл, но не мога да си спомня къде четох как се прави. Можеш все пак да прегледаш това ръководство, пък дано ти помогне - http://docs.sun.com/source/817-1831-10/agaccess.html

П.П. Това второто май по ще ти свърши работа - точно за .htaccess файл е.

http://www.askapache.com/htaccess/time_hour-rewritecond-time.html

Последно редактирано:

добре няма ли да стане по лесно с функция която примерно чете в дб
ако в дб-то е 1 да показва сайта е с работно време от до , ако е 0 в дб-то да пуска сайта
един вид като примерно сайта ти е офлайн при повечето ЦМС-та я има функцията
и с един крон джоб да се сменя 1 с 0 в определени часове

Според мен най лесно е да пишеш на енергото да спира тока в дейта центъра където ти е хостната машината... това ми се вижда най-удачния вариант за твоя случай 😀

Прави се много лесно. Надявам се все пак сайта ти да работи с централен файл т.е. index.php?page=contacts и т.н.

Ако е така, просто слагаш в началото на този ПХП файл следното:

Код:
<?php
$time = time();
if(intval(date('Gi')) > 900 && intval(date('Gi')) < 1800){
     echo '<h2>Сървърът има работно време от 9:00 до 18:00. Ако дойдете по-рано вземете си номерче при портиера и чакайде на опашката...</h2>';
     die();
}
?>

Ако имаш много файлове, просто сложи този код във файл working_time.php и го инклудвай във всички файлове. Това е най-бабешко лесното решение, никакви мод рерайти, никакви кронове 🙂

Последно редактирано:

бе и аз като почнах да чета разни сложни работи за крон и НТА и разни такива а то ти трябва една проста проверка на това колко е часа и според това или виждаш или не ... и така

Back
Горе