Сайт с блог и блогове и техните сателити

Cypermethrin

New member
Здравейте
Ще Ви кажа какво съм направил досега, Вие казвайте правилно или грешно e, и какво още може да се направи:

Инсталирах Wordpress блог на сайта ми на адрес моятсайт.бг/блог/
там пуснах няколко статии, които са писани според правилата на seo

в блога ми на моятсайт.бг/блог/ съм сложил линкове към моятсайт.бг
и моятсайт.бг/онлайн магазин

направих блог в блоггер.ком и там пуснах същите статии но яко спиннати,
като в тях има линкове И към моятсайт.бг И към моятсайт.бг/блог

сбъркал ли съм някъде и какво още може да се направи? какви сателити и къде да построя и към блога ми ли да водят или направо към сайта ми?

Колко пъти мога да спинна една статия, преди гоогле да се усети?

PS: На сайта ми моятсайт.бг няма линк към блога на моятсайт.бг/блог - това добре или зле е?

Re: Сайт с блог и блогове и техните сателити

Виж каква схема предлагат като услуга индиийците тук
Колко можеш да спиннеш една статия ... 999 пъти, само намери кой да я чете тази спинната статия.

Виж каква схема предлагат като услуга индиийците тук
Колко можеш да спиннеш една статия ... 999 пъти, само намери кой да я чете тази спинната статия.

уау 😀

като цяло намери ли грешка някъде в написаното?

Привет!

в блога ми на моятсайт.бг/блог/ съм сложил линкове към моятсайт.бг
и моятсайт.бг/онлайн магазин

Линковете от моятсайт.бг/блог към моятсайт.бг и моятсайт.бг/онлайнмагазин имат от нулева до минимална тежест. Защо? Защото /блог и /онлайнмагазин се явяват като категория от моятсайт.бг - съотвено един и същи сайт - съответно едно и също IP - съотвено много малко тежест. Правил съм тестове. Сега обаче ако блога ти има не една, а 1000 поста, релевантни, уникални (не спиннати) може да има обратен ефект.

направих блог в блоггер.ком и там пуснах същите статии но яко спиннати,
като в тях има линкове И към моятсайт.бг И към моятсайт.бг/блог

Според мен, хубаво е спиннатите статии да не са били правени от оригиналната статия от блога ти. Тоест, ако в блога ти имаш една хубава и качествена статия, напиши друга, отделна уникална статия, спинни я и я пусни в сателитния ти сайт в блогър и в директории за статии по твой избор.

сбъркал ли съм някъде и какво още може да се направи? какви сателити и къде да построя и към блога ми ли да водят или направо към сайта ми?

Хубаво е сателитните ти сайтове, без значение дали ще е блог в блогър или отделен сайт с твой домейн да имат поне малко тръст. Това става също с линкове към тях. За сателитни сайтове аз бих купил стари дропени домейни, които имат история пред търсачките. Тоест да не е супер нов домейн. Някои може да са на друго мнение, но всеки си прави своя избор за себе си.

Колко пъти мога да спинна една статия, преди гоогле да се усети?

Зависи как я спинваш. С този нов тул можеш да проверяваш уникалност между две статии. Избери тези, които имат най-висок процент на уникалност.

Друг съвет ще ти дам - установявам, че 10 уникални статии (тоест всяка писана отделно) дават в пъти по-голяма тежест отколкото спиннатите. И друго - не линквай прекалено много. Тоест прави го умерено. Колкото по-малко линкове има в текста, толкова по-силни стават. И когато си готов със статиите по сателитните блогове е хубаво да ги добавиш по 20-30-50 или повече социалки/bookmark сайтове - хем по-бързо се индексират, хем им придават допълнителна тежест.

Много ти благодаря, ще си го запазя това някъде и ще го ползвам за ориентир!

В кои блог сайтове мога да си направя акаунт и да ги ползвам като сателити? Пари за домейни нямам в момента.
Освен блоггер друг не знам 🙂

Като за начало пробвай с тези. Не съм сигурен дали е най-пълният списък, просто това ми дойде първо на ум.

много готин списък!

и за да не отварям нова тема искам да питам нещо по-различно:

Как се процедира със сайтовете за обяви?

Да ги трия ли и пускам всяка седмица наново, за да са по-нагоре в търсачката на обявите
или да ги оставя да застояват, както в момента, и да са на челни места в google за ключовата дума?
Ако ги трия и пускам редовно, Гоогле ще спре ли да ги слага на първа страница?

Според мен сайтовете за обяви трябва да си останат сайтове за обяви, а не сайтове за спам. Напоследък много лоша репутация им се носи.

Ако аз бях на твое място бих концентрирал енергията си в създаването на уникално, релевантно и полезно за потребителите съдържание.

Гугъл ясно показват на къде бие алгоритъма им и всичките тези панди, които се разхождат оценяват, пресяват и наказват.

Но все пак - пътят и логиката по която аз съм поел съвсем не значи, че ти трябва да я следваш. Всеки си има свои методи и техники. Не искам да убеждавам никого в мнението си, просто го изказвам.

Проблемът е, че аз продавам предмети, за които няма какво да се пише, и продавам на клиенти, които се интересуват само от цената и удобството на пристигането до тях. Та, дори и да искам, няма за кво да пиша.

Представи си, че продавам тухли, вар, арматурно желязо и т.н. 🙂 Много досаден проблем е това, че няма какво да се пише по тях.

Та, ти препоръчваш да си оставя обявите да залежават, вместо да ги опреснявам всяка седмица, така ли?

Как третира Google един линк, който си седи на сайт от няколко дена,
и един линк който седи няколко дена, бива изтрит и добавен отново и така редовно - съществува ли потвърдено познание по случая?

Представи си, че продавам тухли, вар, арматурно желязо и т.н. Много досаден проблем е това, че няма какво да се пише по тях.

Винаги има какво да се пише 🙂 Вложи доза креативност. Съчинявай си истории ако решиш. Можеш да пробваш да наемеш копирайтър и да му платиш за няколко статии, примерно 10-20. Така можеш хем да ги спиннеш, хем и да видиш как пише той и да ползваш готови идеи.

Та, ти препоръчваш да си оставя обявите да залежават, вместо да ги опреснявам всяка седмица, така ли?

Пускай си спокойно обяви, но не се вманиачавай само с тях.

Как третира Google един линк, който си седи на сайт от няколко дена,
и един линк който седи няколко дена, бива изтрит и добавен отново и така редовно - съществува ли потвърдено познание по случая?

Не гледа с добро око на тази практика 😉

тоест, с по-голяма тежест в гоогле и спрямо сайта ми, ще са линковете на обявите, които съм оставил да залежават, вместо на обявите, които съм репоствал, така лИ>?

тоест, с по-голяма тежест в гоогле и спрямо сайта ми, ще са линковете на обявите, които съм оставил да залежават, вместо на обявите, които съм репоствал, така лИ>?

В скромната си практика съм ползвал сайтове за обяви единствено и само ако искам да си продам стария телефон или нещо такова. Тоест ползвам съм ги като сайтове за обяви, а не като сайтове за спам. Може би някой друг съфорумник, който има практика с тях ще може да ти отговори по-конкретно.

Голяма част от съдържанието в тези сайтове е дублирано, тъй като потребителите правят copy/paste на един и същи текст и го пускат в 20-30-50 сайта за обяви. От там тежестта на линка пада... ако изобщо има такава. Някои са хитри и използват спинери като във всеки сайт добавят що-годе различен текст. Но въпросът дали и каква тежест ще получиш от тях - не знам. Просто не практикувам оптимизация чрез сайтове за обяви.

Всъщност темата ти беше за сателитни блогове, защо заговорихме за обяви? 🙂

Да ги трия ли и пускам всяка седмица наново, за да са по-нагоре в търсачката на обявите
или да ги оставя да застояват, както в момента, и да са на челни места в google за ключовата дума?
Ако ги трия и пускам редовно, Гоогле ще спре ли да ги слага на първа страница?

Ще ти го кажа така, ти си прецени дали да ги репостваш.

Като изтриеш една обява, която е на 1 място в Гугльо, и я пуснеш пак, тя ще има нов адрес. Не вярвам да си играеш да правиш редирект от стария към новия адрес, така че докато Г не ти реиндексира страниците, линк от 1-то място ще води наникъде. Така че поне за времето, докато ти реиндексира обявата, посетителите от Г ги губиш. Освен това, ако някой някъде е постнал линк към конкретната обява, губиш и този линк...

Сега, ако адресът на старата и новата обява са еднакви, и съдържанието им е еднакво, Г въобще няма да зацепи какви фокуси си правил, и по никакъв начин няма да "оцени" усилията ти, с други думи, усилията ти са отишли за тоя, дето духа...

Личното ми мнение е, че ако обявите ти са горе в Г, изобщо не ги пипай... Ако искаш, вътрешно си организирай подредбата на обявите, така че желаните от теб да излизат на началната страница в сайта ти, но фокусите с репостването не виждам да имат смисъл. В най-добрия случай няма да спечелиш нищо, в най-лошия ще изгубиш посетители и външни линкове...

Освен това не разбрах - ти правиш сайт, в който ти си пускаш обяви, или други хора пускат обяви? Ако други пускат, просто слоши максимален срок за дадена обява примерно 2 седмици, направи едно плащане с СМС за пускане/подновяване/ВИП на обявите, за да добавиш и някакви пари освен горното класиране в Г.

И за тежестта на кои линкове говориш - от списъка с обявите линка към конкретната обява ли? Или в самите обяви слагаш някакви линкове?

Последно редактирано:

Всъщност темата ти беше за сателитни блогове, защо заговорихме за обяви? 🙂

За да не се пуска нова тема. Така се постигат 2 основни цели - тук става манджа с грозде; потребителят си пести бройката на темите, която е силно ограничена към безкрайност... 😀 ;D

не аз нямам сайт за обяви.
аз продавам тухли, да кажем и едно от местата където "рекламирам" са сайтовете за малки обяви.
същевременно ги ползвам и за линк билдинг, но съм си пускал преди да разбера за дупликейт контент и спинването 😀
та, не знам как гоогле е допуснал да излезат на първи места по ключова дума.

на тухлите спокойно можеш да сложиш достатъчно текст - параметри, размери, изолационни способности, стандарти, изисквания и т.н.

казвате като се напише нова публикация, да се сложи линкове в 20 социалки, те тези социалките вършат ли работа, защотто някой беше казал че в тях има толкова много линкове, че понякога ГГ ги прескача, няма ли да е по-добре да сме си направили 20 блога и в тях да поставяме линковете към новата статия, въпреки че блоговете ще са нови, за разлика от соц. мрежите.
Ако всеки ден слагам по една статия, взета от чужди сайтове и преведена без да поставям линкове към статиите, сайта ще се класира ли добре до 3 месеца и после да си запази позицията, защото ми се струва че като се пишат статии за хладилници например, сайта започва да се класира много по-добре от останалите онлайн магазини за хладилници, в които липсва уникалното съдържания или много се лъжа

последната седмица написах много статии относно блог пост който пък сочеше към нова статия на сайта ми.
във всички статии енкър текса беше еднакъв, в блог поста - също, еднакъв с тайтъла на страницата.
и не съм доволен - не успях да влеза в топ 5 на гоогле..

трябваше ли наистина да спинвам и енкър текста?

има ли голям смисъл от писаето на коментари в блогове, това дали може да бъде 80% от сеото, че гледам един сайт zaya.org не го знам на кой е ама има много коментари и вика че лнковете били почти цялото сео

Back
Горе