SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Семантично значение на ключовите думи

daka

New member
Някой ползва ли го и какви са резултатите? Мозъчната ми пръдня ;D се развива в следния вид: дали оптимизация за(просто пример) intelectual bulgarian properties би дала по-добри резултати от bulgarian properties?
 
Re: Семантично значение на ключовите думи

Здравей,

не разбирам заглавието на поста ти, но относно това кое ще даде по-добър резултат мога да помогна.

Обикновено колкото е по-кратка фразата, толкова по-често се търси и толкова по-голяма конкуренция имаш (за английски думи има начин да провериш търсенето, аз харесвам платената версия на Wordtracker, който показва и колко сайта са оптимизиране по тази ключова дума)

Според Google нямаш конкуренция по http://www.google.com/search?q=%22intelectual+bulgarian+properties%22&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B2GGFB_enBG218BG222

А по второто имаш 1 млн и нещо сайтове, които в мета таговете споменават тази ключова дума http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1B2GGFB_enBG218BG222&q=%22bulgarian+properties%22&btnG=Search

Двете ключови думи, които си дал за пример са доста различни по значение, но колкото е по-дълга ключовата дума толкова по-лесно се класираш в гугъл. Аз постоянно ползвам този метод, за да се класирам по-напред в резултатите.

Препрочитам си какво съм ти отговорила и сега се чудя дали правилно съм те разбрала, хм. Я, конкретизирай повече въпроса си.

Надявам се все пак да съм помогнала ;)

Руми
 
Re: Семантично значение на ключовите думи

Здравей Руми,
ами имах предвид ако се целиш в кратката фраза, която е оптимизирана от много сайтове ще е по трудно. Под семантично значение имам предвид: ти(примерно) се целиш във фразата bulgarian properties, и повече от ясно в такъв случай е, че имаш сайт за имоти. Но вместо това решаваш и написваш уникален контент, който насищаш с фразата intelectual bulgarian properties и имаш предвид не недвижимите имоти, а например запазени марки, неща уникални за България и т.н. Целта е да пишеш за едно а търсачката да го разбира като друго, ама не знам дали е добра идея :buttrock:
 
Re: Семантично значение на ключовите думи

Здравей Дака,

това не е добра идея. Ако имаш сайт за недвижима собственост пиши само по тази тема. Гугъл прави разлика между недвижима собственост и интелектуална собственост.

Даже съм открила, че гугъл прави транслитерация. Примерно знае, че recepti всъщност е рецепти.

Не можеш да излъжеш търсачките по този начин. По-скоро бих ти препоръчала да оптимизираш сайта си за ключови думи, които се състоят от 3-4 думи и за които има малка конкуренция. Този метод ми е помагал всеки път, когато стартирам сайт на английски, където конкуренцията по темата е огромна.

Хубав ден от мен :)
 

Горе