SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сериозен проблем с динамичен сайт

a4eto

New member
Здравейте, колеги!
Ще се постарая да опиша добре случая ми с надеждата за компетентни мнения и помощ :)
Значи, става дума за огромна база данни (десетки хиляди записи), която живее на наш сървър, а клиентски сайтове (при закупуване на акаунт) могат да ползват съдържанието на тази база, показвайки резултати от търсене по опр. критерии в базата. Когато определен портален сайт си купи акаунт за ползване на инфото от базата ни, на тях им се предоставя стандартен филтър за търсене. Щом посетител търси определено инфо, резултатите се извеждат в клиентския сайт, НО се зареждат в айфрейм и всеки отделен запис е редирект към централния сървър (който НЕ е на мястото, където се хоства сайта на клиента). Тоест, всеки клиентски сайт ползва информация, която НЕ се съхранява на клиентския сървър, респективно инфото НЕ се асоциира с клиентския домейн.
Това, разбира се, рефлектира върху видимостта през гугъл на съответното инфо :-( Проблемът е в наличието на редирект, тоест информацията не се асоциира с клиентския домейн.

При тези условия, бих искал да се посъветвам с вас, какви стъпки трябва да се предприемат, че при търсене през гугъл на определен обект (запис) от централната база данни, който семантично е свързан с определен домейн (примерно по географско положение), този обект да бъде видим ПРЕЗ клиентския домейн?

Очаквам с нетърпение мненията ви, за което благодаря предварително!
 
Re: Сериозен проблем с динамичен сайт

Аз ги виждам нещата, че трябва да си напишете нещо като API което да се свързва с базата данни на вашия сървър и да връща резултати, които клиентите да ползват с include, а не с айфрейм.Другия вариант е нещо с XML да измислите, и някой функция да парсва xml-a, която ще трябва да е на клиентския сайт. Значи аз бих го направил по следния начин на вашия хост има страница като сърча който е по-принцип, но специален в по лесен за парсване режим нещо като xml, а на клиентите предоставяте функция в един файл примерно parse.php, в който да е само функцията да взима съдържанието от вашия xml и да го принтира върху клиентския сайт, просто клиента го инклудва там където иска да са резултатите от сърча.
 
Re: Сериозен проблем с динамичен сайт

най лесно да ползвате прокси, ако не ви притеснява двойния трафик, иначе EDI/XML и локални данни на клиентския сървър.

От гледна точка на СЕО сте на път да попаднете във филтрите на гугъл за повтарящо се съдържание.
 
Re: Сериозен проблем с динамичен сайт

Колега uluble_com,

Значи предлагаш създаването на приложение, което ще стои "по средата" между клиентски сайт и централната база данни, като резултатите от това приложение ще бъдат инклуд-вани в клиентския сайт? Именно за нещо подобно си мислех, защото доколкото съм наясно, целта е данните да се асоциират с клиентския домейн. Връщаните данни предполагам ще бъдат в XML файл, който да се инклудне в клиентския сайт.
Благодаря за съвета! Благодаря и на останалите колеги!
 

Горе