Скриване на неактивен банер

diabolic.bg

The Old Wastelander
На разменни начала държа на първа страница едно банерче 110 х 35 пиксела на сайт с ПР7. Напоследък обаче сайтът доста често пада и тогава неговият банер бави моята страница по минута - минута и половина.

Има ли начин да направя банера да се скрива, когато сайтът падне, за да не ми бави зареждането?
Същия въпрос мога да отнеса и към банерите на разни броячи, които периодично падат от мрежата (като Тиксо например).
Благодаря предварително за всеки съвет!

Последно редактирано:
Re: Скриване на неактивен банер

освен да направиш пинг преди да покажеш банера....

PHP:
<?php
  $str = exec("ping -n 1 -w 1 100.100.100.100", $input, $result);
  if ($result == 0){ 
    echo "Baner";
  }else{ 
    echo "Rezerven baner">";
  }
?>

освен да направиш пинг преди да покажеш банера....

PHP:
<?php
  if ($result == 0){ 
    echo "Baner";
  }else{ 
    echo "Rezerven baner">";
  }
?>
Благодаря, ще го тествам! Само не знам кога ще падне отново сайтът, за да видя резултата.
Доколкото разбирам вместо 100.100.100.100 трябва да поставя ІР адреса на сайта, нали?
И още нещо - не си ли разменил неволно местата на оригиналния и резервния банер? Резултат равен на нула не е ли липса на пинг? Или някоя променлива задава отрицателен резултат и 1 би го потвърдило?

На пръв поглед действа прекрасно. Ще чакам да падне сайтът и ще видя какво се показва тогава.
Благодаря още веднъж!

Или пробвай с работещ и пак ще разбереш 🙂 Никога не съм го ползвал, но май трябва да е така... Ако е обратното, просто им размени местата...

Тука май има някакав грешка между другото: echo "Rezerven baner">";

Има трябва да е така 🙂

PHP:
<?php
  if ($result == 0){ 
    echo "Baner";
  }else{ 
    echo "Rezerven baner";
  }
?>

Има трябва да е така 🙂

PHP:
<?php
  if ($result == 0){ 
    echo "Baner";
  }else{ 
    echo "Rezerven baner";
  }
?>

за пинг -n 1, това броя на пинговете ли е?
Ако да, по-добре да е 2 или 3, няма да забави много, но при 1 понякога може първия (и единствен) да бъде загубен, но 2 и натам да мине.

въпросът е кода да работи бързо, защото ще се изпълнява при всяко зареждане на страницата... дори няма да е зле да е асинхронно.

да - грешката е факт, мерси за корекцията 🙂 нещо не съм доизтрил...

Работи си прекрасно, благодаря! За съжаление форумът не ми дава отново да ти дам репутация, след като ти дадох при помощта ти с кода за премахване на слеша. 🙁

Последно редактирано:

А няма ли да е по-добре да се пингва хоста, а не IP адреса, защото какво правим при споделен хостинг с много сайтове на едно IP ? 😉

да, може

също така - защо не копираш неговия банер при теб и да го показваш локално - така съвсем си решаваш проблема...

да, може

също така - защо не копираш неговия банер при теб и да го показваш локално - така съвсем си решаваш проблема...
Не мога, защото е динамичен - показва индексирани страници от Гугъл, потребители онлайн и още някакви глупости.

Back
Горе