SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Слухове... да разбулим мистерията :)

shristov

New member
Скоро говорих с един webmaster, който има така доста добър сайт, сподели ми че българските хостинг фирми са почнали да се изтарикатяват и усетят ли, че даден сайт прави повече уникални и импрезии, почват да го изнудват за пари. Та значи човека ми обясни, че по рано правел по приблизително 10 000 уникални на ден, ползвал е най-големия пакет на дадената фирма (няма да я споменавам, че има много шпиони) и отделно bandwith-a и другите ограничения имало още нещо, което никаде не се споменавало в условията и пакетите им, нещо от сорта на някакви скриптове да товарят като проценти сървъра повече от час ли два там на ден и започвали да те изнудват да си взимаш нает сървър и да плащаш по 100 и нагоре лв на месец за хостинг. В началото се е опъвал, но са почнали да му спират сайта, ограничават посещения и т.н. и в момента е на 5000 уникални на ден, половината ги е загубил. Та мисълта ми е следната, в момента сме на средния пакет на superhosting.bg, но го купихме като за начало докато потръгнат нещатата, после ще минем на професионалния, ако примерно утре решим да правим реклама и дадем сериозни пари, трафика скочи рязко дали ще почнат да ни изнудват и нас, някой имал ли е подобни проблеми? На оня пич са му казали че прави по 100 000 импрезии на ден и да си бил намерел начин да ги уползотвори и да си плаща по 100 лв на месец хостинг иначе са щели да го спрат. Ако е така работата да се ориентираме към някой чужд хостинг провайдер докато е време, не вярвам там да се лигавят за 10-20 хиляди уникални на ден? Някой запознат ли е?
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

nullsoft гледам, че имаш доста банери от тях, да нямате някаква уговорка или доброволно си ги сложил? Какви посещения горе долу правиш на ден, хубаво е да каже някой с над 10-15 000 как стоят нещатата..
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Superhosting също имат ограничения.. аз съм ги питал. Ето какво са ми казвали:

Здравейте отново,
Според условията валидни за услугата `shared`(споделен) хостинг, на
един физически сървър работят множество уеб приложения, като всички те
би следвало да споделят по равно ресурсите на дадения сървър. За
изпълнение на това основно условие сме приели, че максимално
допустимото процесорно време което един сайт може да изразходва е 1 час
при 100% натоварване на един процесор(3.0 Ghz.), считано за период от
24 часа. Поради факта, че е допустимо даден сайт да генерира по-голямо
натоварване в определени моменти, стойностите се взимат на седмична
база - 7 часа седмично.
В посоченото време (7 часа) не е включено процесорното време
изразходвано от базата данни (MySQL) за обработка на заявки генерирани
от сайта, както и времето изразходвано от уеб сървъра за обработка на
статичното съдържание на сайта (картинки, .htm, .html и т.н.).
В случай, че Вашия сайт се нуждае от повече ресурси, то тогава за
неговото нормално функциониране трябва да се потърси решение като VPS
(виртуален сървър) или нает сървър, каквито СуперХостинг.БГ също
отскоро предлага.
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Мдам точно както ми го обясниха, с две думи имаш ли по-сериозен трафик ще те рекетират и тва е.. знае ли някой какво е решението, чуждите хостинг провайдъри как са? Има ли ги тия глупусти, та ако имаш сайт с 100 000 уникални на ден какво следва, да купиш superhosting и да спреш всичко дето работи за да си само ти? Ебати глупустите..
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

К'во значи да те рекетират? Хората ти казват какви са ограниченията на шернатия хостинг. Ако ти от 10к уникални на ден не можеш да изкараш за един ВПС или дедикейтнат, е време да се замислиш дали нещо не ти куца в бизнес модела.
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

За 4-ри години смених 3 хостинг фирми. И то не по свое желание. Започват да се лигавят, колкото по популярен става сайта и те принуждават да се махнеш. Днес сайта се сбъгва за час, утре за два, после ми връщат базата данни с три месеца назад уж заради бъг в цпанела, на следващата седмица го хакват(общо пет пъти досега) и т.н.
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Виш ся щом имаш доста трафик в сайта значи можеш да си плащаш и за нает сървър или виртуален, представяш ли си vbox7 да плащат нормален хостинг план ???? след като изискваш повече ресурси ще си плащаш. За сайт с 10000 посещения на ден колко пари е изкарвал тоз човек на месец ???? не може да отдели 100 150 лв. на месец за сървър ли ????
мислете малко.

Искаш да плащаш по 10 20 лв. за хостинг пък да печелиш по 1000 лв. на месец ако не повече със 10000 посещения
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

hdm каза:
К'во значи да те рекетират? Хората ти казват какви са ограниченията на шернатия хостинг. Ако ти от 10к уникални на ден не можеш да изкараш за един ВПС или дедикейтнат, е време да се замислиш дали нещо не ти куца в бизнес модела.

Не съм съвсем съгласен, че ти казват, защото тези ограничения трябва да се напишат още в табличката за сравнение на различните планове, ако искат да са съвсем коректни. Аз честно казано когато ги питах бях преровил целия им сайт, но това, което ми казаха ЛИЧНО НА МЕН по и-мейл никъде не го бяха написали... но не са само те...
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

shristov каза:
знае ли някой какво е решението,

Единствените, с които съм говорил и КАТЕГОРИЧНО твърдят, че не мерят потребата на подобни ресурси, извън официално обявените, са cbox.biz. Но трябва да преглътнеш леко нескопосана поддръжка, а и особено по имейл през нощта, както са написали на сайта си.. просто забрави. Телефон му е майката, и в работно време.

Другите, които ми казаха, че не мерят подобни ресурси, са http://ms-link.com/ . Обаче също ми се струват малки и ненадеждни при критични ситуации.. Предлагам ти да измериш какви ресурси точно ти ползват сайтовете, да пратиш честно и ясно, без тайни фактите до водещи хостинг провайдъри, и да се спазариш с някой от тях за "индивидуален" план, който те удовлетворява.. все пак сирене без пари няма...
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Това докато хостинг фирмите не спрат да си пишат какво точно предлагат... ще има още доста бози.
Мен също разни псевдо екперти админи са ми спирали скриптове без предупрежение... скриптове за които мой клиенти са ми плащали и за които съм плащал неустойка. Ставаше дума за сравнително малко импресии на елементарно писане в ДБ... Не са били повече от 10 000 импресии дневно, ще ме прощават, ама това си е супер малко. Така че замислете се като си избирате хостинг доставчик. Аз не мога да ги рабера ... те искат на една машина да имат по 2000-3000 сайта (горе-долу толкова имат)... Добре ве, вие с какви печалби искате да работие? 5000% ? И аз искам такива печалби, чесно. Само да не ми обясняват глупости за това как се плащали луди заплати на админите и тн... щото най-често един админ отговаря за сумати машини...
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Добре де, а някой от чуждите хостинги, щатски да кажем? Има ли ги тия ограничения пак..
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

лично мнение:
не хоствайте там където няма ограничения :)
това означава че не им пука колко добре им работят съврърите, че тези съвъри са за по-кофти сайтове и че не се следи натоварването (а кой знае и какво още) - всяко едно от тези неща е достатъчно опасно

който има голям сайт - да си плаща и да си е отделно - това е съвсем нормално
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Никакво изнудване не е това. Има си процесорно време което се позволява на всеки потребител, надхвърлиш ли го или преминаваш на по-голям план с повече процесорно време или купуваш VPS, а може и отделен сървър.

То не може да плащаш по 5лв на месец и сайта ти да прави 10к уникални на ден, то това е повече от безплатно направо.

Всички имат ограничения, никои не ги крие, ако ги попиташ ще ти кажат, а някои като ns1.bg дори и в сайта са си го написали. Споделения хостинг не е за големи сайтове.
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

А това защо никой не си го пише в условията? Или аз трябва да хвърлям боб и да знам колко процесорно време мога да ползвам.
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

Естествено, че няма да го пишат ;D . Shared CPU Мастере .... това е ;) Може да се шерва между мене, тебе и джони ... а може и между още 2345 сайта.

А ако си на VPS боб не ти трябва, можеш и сам да си го сметнеш. Защото пак няма да го видиш написано ! А и там е малко тера инкогнита...

@johnny - Какво значи
всички имат ограничения, никои не ги крие, ако ги попиташ ще ти кажат
? Мисля, че е по-нормално да ги има изрично упоменати условията. Защо изрично трябва да ги питам ???
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

biks каза:
Мисля, че е по-нормално да ги има изрично упоменати условията. Защо изрично трябва да ги питам ???

никой няма да ти пусне неограничени ресурси на хостинг акаунт
а ако си обявяваш малко популярните лимитации, губиш конкуретно предимство пред конкуренцията
а в този бранш не искаш да губиш каквото и да е пред конкуренцията
 
Re: Слухове... да разбулим мистерията :)

@biks ns1.bg са го написали
7.1 Бизнес хостинг план
Никой потребител не може да използва повече от 5% системни ресурси в продължение на 24 часа. Нарушаването на това условие ще доведе до известяване на потребителя, при което ще му бъдат дадени три възможности.
А) Да оптимизира скриптовете, които ползва така че да не използват повече от 5% процесорни ресурси
Б) Да премине на специален план позволяващ използването на повече системни ресурси
В) Да премести сайта си при друг хостинг доставчик
друг е въпроса, че тея условия за ползване ги четат 5 човека накръс.

btw сега проверих и icn са си го написали
чл. 2 1. Допустимото CPU% (Процесорно време), което моеже да се използва от даден Потребител (потребителки акаунт) е 60-80 минути в интервал от 24 часа.
- 1% CPU = 14.40 минути.

2. Доставчикът е длъжен да уведоми Потребителя за предстоящи действия от негова страна, освен в случаите касаещи чл.2 т.2

3. Доставчикът не е длъжен да уведоми Потребителя за предстоящи действия от негова страна в случаи изискващи моментна реакция и/или превишени лимити на процесорно използване над 75%.
а останалите дето не са написали нищо сигурно ги е страх, че ще загубят бъдещи клиенти ::)
 

Горе