Скоро говорих с един webmaster, който има така доста добър сайт, сподели ми че българските хостинг фирми са почнали да се изтарикатяват и усетят ли, че даден сайт прави повече уникални и импрезии, почват да го изнудват за пари. Та значи човека ми обясни, че по рано правел по приблизително 10 000 уникални на ден, ползвал е най-големия пакет на дадената фирма (няма да я споменавам, че има много шпиони) и отделно bandwith-a и другите ограничения имало още нещо, което никаде не се споменавало в условията и пакетите им, нещо от сорта на някакви скриптове да товарят като проценти сървъра повече от час ли два там на ден и започвали да те изнудват да си взимаш нает сървър и да плащаш по 100 и нагоре лв на месец за хостинг. В началото се е опъвал, но са почнали да му спират сайта, ограничават посещения и т.н. и в момента е на 5000 уникални на ден, половината ги е загубил. Та мисълта ми е следната, в момента сме на средния пакет на superhosting.bg, но го купихме като за начало докато потръгнат нещатата, после ще минем на професионалния, ако примерно утре решим да правим реклама и дадем сериозни пари, трафика скочи рязко дали ще почнат да ни изнудват и нас, някой имал ли е подобни проблеми? На оня пич са му казали че прави по 100 000 импрезии на ден и да си бил намерел начин да ги уползотвори и да си плаща по 100 лв на месец хостинг иначе са щели да го спрат. Ако е така работата да се ориентираме към някой чужд хостинг провайдер докато е време, не вярвам там да се лигавят за 10-20 хиляди уникални на ден? Някой запознат ли е?