Смисъл от регистрация в Google webmaster tools

• Автор Автор wood
  • Начална дата Начална дата

wood

Senior Member
Въпросът ми е следният, има ли смисъл от гледна точка на СЕО и др. да регистрирам сайта в Google webmaster tools. Имам сайт който бях забравил да го регистрирам в Гугъл и той добре започна да се предвижва добре в търсачките напред, е вярно качил съм на сайта Адесенс реклами. Какви са плюсовете и какви минусите ако /регистрирам или не/ сайта в Гугъл.

Re: Смисъл от регистрация в Google webmaster tools

Няма смисъл от гледна точка на SEO, единствения плюс е информацията, която ти се дава за сайта, за кои ключови думи се класираш, къде, колко и т.н.

Аз почти нямам регистрирани сайтове там, решил съм, че по-добре да изглеждам като ламер, отколкото като оптимизатор ;D

Ами освен информацията която ти дава за сайта. Ключовите думи по които си намиран, грешките в сайтовете ти които биха били причината за не толкова добро подреждане в СЕРП, ти дава и възможност за един вид управление на сайта. Предпочитани езици, да изтриеш индексирани вече записи или пък да премахваш връзките към сайта си ( ако Г. ти е добавил sitelinks ).

Ясно, значи по добре да ползвам плюсовете който ми предлага Гугъл. И един въпрос, някой ползвал ли е Fast Directory Submitter ... и ако да какви са резултатите. До сега всичко ръчно правех но човек трябва да експериментира ....

Ясно, значи по добре да ползвам плюсовете който ми предлага Гугъл. И един въпрос, някой ползвал ли е Fast Directory Submitter ... и ако да какви са резултатите. До сега всичко ръчно правех но човек трябва да експериментира ....

Лично аз съм доста скиптично настроен към подобен тип субмитване, особено ако е напълно автоматично. Да не забравяме, че Г. не харесва много много субмита по един и същт начин в голям брой директории. Моят съвет е да си субмитваш сайта в по-известните търсачки и с различно описание и заглавие или поне да ги редува от време на време.

Back
Горе