SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Смяна на мейл сървър

Daten

New member
Здравейте,

Имам следния проблем. Ползвам споделен хостинг план от Суперхостинг.бг, но се оказа, че тези планове не поддържат Deliver report имейл, когато е получен от отсрещната страна. Това, разбира се, от работата пропуснаха да ми го кажат при избора на хостинг и сега търся някакво решение. Обмислям да закупя някакъв евтин допълнителен хостинг, на който да има само този имейл, но не съм сигурен, че ще е възможна цялата врътка.

Обяснявам: имам сайт profootball.bg, който работи и ползвам хостинг услугите на суперхостинг. Имам и имейл dimitrov@profootball.bg, на който искам да има опцията Deliver report. Възможно ли е да прехвърля САМО имейла да ползва услугите на друг хостинг провайдър, като същевременно сайта и домейна си останат на стария хостинг, а имейла също така да си запази името?
 
Привет @Daten,
Не е проблем да използваш друга мейл услуга различна от хостинг-а ти, като насочиш MX(Mail Exchange) записите на конккретния домейн, но това едва ли ще реши на 100% проблема, който срещаш. Самата опция, както ти я наричаш "Deliver report" е функция на клиента, с който работиш с пощите си (Webmail, Oulook и др.), но тя не е налична в голяма част от SMTP сървърите, което ще рече, че дори и да имаш тази опция в клиента си, няма гаранция ще получиш репорт за доставено съобщение. Причината за това е, че това е допълнителна разработка на SMTP. Например ако се изпратиш до Gmail, не би следвало да получиш нотификация за получен e-маил защото, самите smtp сървъри на gmail не го поддържат.
Незнам каква е крайната ти цел, но ти препоръчвам да намерипш алтернитави за този "Deliver report". Ако изпращам масови съобщения то решения като MailChimp биха ти дали доста полезна статистика.
 
Става въпрос за между най-много 10-15 имейла на месец, към които обаче трябва да има някакъв вид доказателство, че получателят го е получил в пощенската си кутия на еди коя си дата. Нещо такова би ми свършило работа:
https://dirteam.com/legacy/dave/image_5730AB4D.png
https://billmullins.files.wordpress.com/2009/09/image21.png (тук е, че съобщението не е доставено - на мен ми е нужен обратния рапорт)
 

Горе