Смяна на хостинга за сайт, който е онлайн от една година

Cypermethrin

New member
Здравейте,
един от сайтовете ми вече е от една година и нещо качен на хостинг, но компанията, която предлага хостинга прекалено много вдигна цените.
Въпросът ми е има ли начин да се премести сайта на друг хостинг, и да му се запазят позициите в google, както и jumla virtuemart онлайн-магазина, прикачен към него - настройките, генерираните страници и съответно техните позиции в google?

Re: Смяна на хостинга за сайт, който е онлайн от една година

Местиш файловете и базата данни. След това сменяш DNS сървърите и си готов. Няма причина Гугал да ти пипа позицията. Даже може да пуснеш 1 писмо до стария си хостинг след като преместиш файловете и вържеш сайта си на новият хостинг да направят A записи към новият сървър. По този начин няма да е нужно да чакаш 24 часа докато се обновят DNS в целият интернет 😉

мисля да мина на superhosting, те са супер услужливи - 100% ще ме консултират за всичко нали?
а има ли НЯКАКЪВ (какъвто и да е) риск, нещо да се прецака?

За: Смяна на хостинга за сайт, който е онлайн от една година

Няма никакъв риск. Преди няколко месеца направих същото движение и всичко е наред.

Много от хостинг компаниите ще са готови те да извършат прехвърлянето, само за да те спечелят като клиент. По-вероятно е да го направят безболезнено, ако ти имаш съмнения в себе си.

Прави го смело колега, аз съм със същата конфигурация Joomla+Virtuemart и при тази гимнастика не загубих нищо, ПР си остана същия. Само дето индексираните страници са по малко от преди, но това не ми е болка за умиране 🙂

Благодаря Ви, колеги.

Лошото е, че преди месец преподписах и платих за една година... съмнявам се да ми върнат парите за 11 месеца? 🙂 Чак в последствие се сетих, че тази рокада е евентуално възможна

Питай в icn.bg. Те местят сайтове безплатно и откупуват периода от друг хостинг доставчик. Виж това icn.bg/default.icn...
Аз имах на на хостинг на hostgator и ме спряха заради някакъв фишинг. Помолих ги да го пуснат за да го изчистя и веднага ми съдействаха с преместването и настройките. Даже ми изчистиха "скама" от joomla-та

Позиционирането няма нищо общо с хостинга. Единствено може да окаже влияние, ако хостваш в Холандия например и искаш да се ранкнеш в България. Тогава като си преместиш хостинга в България Гугъл би трябвало да ти даде един + в ранкинга, но това не е доказано. Аз съм го пробвал 2 пъти и имаше някакво минимално подобрение и не мога да кажа дали е от смяната на хостинга или от индексирането на нови връзки.

Re: За: Смяна на хостинга за сайт, който е онлайн от една година

Re: За: Смяна на хостинга за сайт, който е онлайн от една година

Позиционирането няма нищо общо с хостинга. Единствено може да окаже влияние, ако хостваш в Холандия например и искаш да се ранкнеш в България. Тогава като си преместиш хостинга в България Гугъл би трябвало да ти даде един + в ранкинга, но това не е доказано. Аз съм го пробвал 2 пъти и имаше някакво минимално подобрение и не мога да кажа дали е от смяната на хостинга или от индексирането на нови връзки.

Грешна теза. Дали ще е в NL, DE, UK или BG няма никакво значение за серпа на G.BG. За да не бъда голословен ето пример - обяви - Google Търсене
Първите 2 сайта са в DE.

Грешна теза. Дали ще е в NL, DE, UK или BG няма никакво значение за серпа на G.BG. За да не бъда голословен ето пример - обяви - Google Търсене
Първите 2 сайта са в DE.
Написал съм, че не е доказано. Но и твоя пример не е точен. Никъде не съм казал, че като имаш сайт на 2 месеца за обяви и го хостнеш на сървър до парламента, той ще излеза на първо място. Тези сайтове може да са на първите места по ключовата дума просто защото няма други с толкова силна метрика, които да ги изместят от там. И това не означава, че като се мувнат в БГ няма да си засилят позициите.
Не съм сигурен къде точно се намира сървърното на Гугъл, което обслужва БГ, но си мисля, че е някъде в Европа. Нека приемем, че сайта ти се хоства в Хондурас. Тогава имаме две опции.
1 - той се обхожда от googlebot пуснат от сървърнато обслужващо Хондурас (спрямо googlebot сайта няма закъснение при зареждане) и се опитва да се ранкне в google.bg. Еми става малко объркано и си мисля, че Гугъл няма да хабят ценни ресурси за изчисляването на някъв сайт, на който собственика му иска да го позиционира добре, ама е стиснат като габровец.
2 - сайта се обхожда от googlebot от сървърното за Европа и се получава невероятно закъснение при зареждането му - това със сигурност ще окаже влияние на позиционирането му.

Последно редактирано:

Back
Горе