Спад в индексираните страниците

miraco

New member
Колеги само при мен ли е така или и при вас има спад в индексираните страници в Гугъл. От седмица имам осезаем спад в индексираните страници при Гугъл, проблема е при всички 7 сайта. Чудя се това движение в серпа дали е защото може би ще има най после PR ъпдейт....или защото качих на сайтовете WP-super cache и от този плъгин да е станала тази беля. Възможно ли е да е от wp-super cache и защо.

Re: Спад в индексираните страниците

Принципно при някои сайтове (които аз следя) имаше доста спад.
Ако говориш за site:site.com
Моя падна от 180000 до 25к и сега е пак към 115к... Според мен не ги гледай тези неща, освен ако не ти падат и посещенията и се чудиш за някой бъг в скрипта.

И при мен има спад и то много голям. Спореде мен обач е нормално, ако се загледате просто е изчистен кеша на Г. Аз като поразгледах горе долу какво няма се оказа, че липсват страници на аукциони, които отдавна са приключили но седяха в индекса на Г. Вероятно в кеша. Може би тази чистка има нещо общо с предстоящия ( дай боже) ъпдейт.

Не ги гледайте тези работи. То в гугъл винаги има някакви промени, ту се качват индексираните, ту се смъкват. Ако трафика е същия, не му обръщайте внимание.
Просто наливайте link juice и си свиркайте 😛

При мен имаше спад на посещения - с около 200 на ден...но за 3 дни се оправи...😎
Този спад с 200 на ден как го хващаш? При мен амлитудите са доста по-големи напр. уикенд - работни дни, празници, отпускарски месеци...

Този спад с 200 на ден как го хващаш? При мен амлитудите са доста по-големи напр. уикенд - работни дни, празници, отпускарски месеци...

Регистрирай се в woopra.com и си следи статистиката за всеки ден. Аз така правя примерно.

Регистрирай се в woopra.com и си следи статистиката за всеки ден. Аз така правя примерно.

Колегата май говореше, че 200 разлика на ден не може да се хване, предвид, че сайта не прави константни посещения (примерно 1000 точно на ден).
Разбира се, зависи от общите посещения и 200 колко се явяват всъщност като процент.

Да може би не го разбрах. Но там може да се види поне откъде ти идва трафика и можеш приблизително да видиш дали спада е от Г трафик или цялостно.

Колегата май говореше, че 200 разлика на ден не може да се хване, предвид, че сайта не прави константни посещения (примерно 1000 точно на ден).
Разбира се, зависи от общите посещения и 200 колко се явяват всъщност като процент.

Да, разбира се,че посещенията не са константни. При мен от 14 дни имах твърда аудитория между 2 000 и 2 400 уникални дневно и посещаемостта продължава да расте. И за 3 дни изведнъж 1 800 - 2 000, което не се бе случвало...

Може би, при мен се получи от това,че в Гугъл Туулс зададох ново географско насочване...и може би докато влезе в действие ме оряза...

За сега, обаче, нямам оплаквания.

А в гугъл Аналитикс видях - от 62% трафик от търсачки, 14% директен трафик...спадна на 57% от търсачки.

Определено от Гугъл дойде.

Back
Горе