SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Спам в блога към нов сайт

HR Invest

New member
Здравейте, от около 2 месеца са ме надушили някакви китайски специалисти и непрекъснато се регистрират в сайта и спамят с публикации и коментари към тях. Как е редно да постъпя в случая като сайта е нов и не развиван, а след появата на "блогърите" се индексира с PR 1 и посещенията от 100 месечно станаха 38 000. Коментарите са на английски и са на тема спортни състезания и спортни обувки ники и подобни неща.
Какво ще ме посъветвате, да изтрия потребителите и коментарите и да забраня регистрациите или да ги оставя да се развиват на моя сайт.
 
За: Спам в блога към нов сайт

За: Спам в блога към нов сайт

Ако коментарите се отнасят до темата на сайта, що-годе добре, ама ако не са, няма да ти донесат нищо добро според мен. Рано или късно Гугъл ще надуши и като ти излезе репутация на спамър, върви доказвай после, че не си камила.
 
Re: Спам в блога към нов сайт

Нали знаеш, че не се гледа трафик, а продажби ? Ако накараш 38 000 китайци месечно да пазаруват от теб - СУПЕР :) Ако ли не - махай всички и всичко ...
 
За: Re: Спам в блога към нов сайт

За: Re: Спам в блога към нов сайт

Akismet активира ли си, намаля спама доста (ако си на WP де)

Сайта е на Joomla, изтрих всички постове, след това и потребители, спрях блога и махнах бутона за достъп. Противно на очакванията ми стана по-зле, получи се някъкъв трафик и блокира сайта за 2 часа. Всички искаха да влизат в админ панела.Трябваше да го направя защитена директория за да мога да го администрирам ужас. :beer: за това хората не бачкат в неделя.
 

Горе