Спрете спам ботовете в phpbb (тествано на phpbb3)

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Ето един бърз начин за спиране на спам ботовете в phpbb3. Само редактирате два файла и е готово 😉. Предполагам има и други начини, и знам че този не е перфектен, но все пак ето го моя начин: http://webstatii.com/спам-в-phpbb-phpbb3-как-да-го-спрем/

Дано помогне на някой.

Поздрави.

Последно редактирано:
Re: Спрете спам ботовете в phpbb (тествано на phpbb3)

А до колко умни са станали ботовете и ако кога е следния, дали ще успеят да го преудолеят?

PHP:
<input type="hidden" tabindex="5" name="password_confirm" id="bot_protector" name="cap4a" value="" />
<script>
document.getElementById("bot_protector").value = "48";
</script>
Та въпросът ми е hidden input със автоматично сетване чрез js ще се оправят ли гадовете, че аз хич не обичам да ме карат да въвеждам подобни глупости и простотий.
А който няма javascript да се спасява, не сме 95та. Не че няма варианти и за решение на това де.

П.П.
cap4a звучи гадно, при такава форма и captcha да пише пак не би трябвало да се справи който и да е бот.

Пробвал съм какво ли не с JavaScript
все налазват, верно около 50% от тях изгарят, но при да кажем 1000 спама на ден, 500 не са си никак малко

Горния посочен вариант ми се струва културен и приятен

Браво за публикацията!

Радвам се че ви допада 🙂
Дано бъде полезна. Поне при мен доста време няма регистрации на ботове (1-2 месеца), а преди все се появяваха чат пат по една две.
Поздрави.

Последно редактирано:

Back
Горе