Статии за seo

Re: Статии за seo

Аз написах, че въпросния сайт е пълен с качествено уникално съдържание. Сателитите му обаче нарочно са с дублирано съдържание. И това не само че не му пречи на въпросния сайт, но и продължава да се бори доста успешно в силноконкурентна ниша. Това с дублираното съдържание и не е вярно, и е вярно. Зависи.. 🙂

Ами в общи линии и аз това разбрах
- Основния сайт е с качествено съдържание
- Сателитките са с дублирано/смотано съдържание

Не схващам:
- защо очакваш нещо да повлияе на основния сайт?

По пътя на твоята логика - ако линкна от смотани сайтове с дублирано съдържание към качествен сайт гугъл ще накаже качествения сайт? Ами то така да започна да си събарям конкуранцията?

В общи линии продължавам да не разбирам къде е "топлата вода" в експеримента и у мен все повече се затвърждава мисълта, че нещо не е ясно на някой от нас двамата относно дублираното съдържание. Ама хич не му е ясно. Единствения въпрос е: На кого от двама ни?

Това с дублираното съдържание и не е вярно, и е вярно. Зависи.. 🙂

М др ще внесеш ли какво се е законспирирало под "това" в горното изречение и кое "не е вярно, и е вярно" и основно от какво "Зависи...🙂"

Може би колегата creativedesign още не е разбрал, че с дублираното съдържание се минава, ама до време.

Като го гледам още е на стадий да мисли, че 50 спиннати статии в блогове на по 4 месеца оправят нещата...което от друга страна е нормално за човек, предлагащ пълна гама оптимизация, уеб дизайн, разработка, фотография и какво ли не, а още не е започнал да вкарва h1 на клиентските си проекти.

Мога да дам сериозни примери за силни сайтове, крадящи съдържание, и тяхното лошо позициониране. Там пробваха и слагане на дава-три абзаца авторски текст, смяна на заглавие, кментар след материала, слагане на линкове в текста и какво ли не...Гугъл ги залашка в края на първа-средата на втора страница и там ще си седят.

С две думи - с дублирано съдържание не става, ще имате временен успех, а рсикувате да си съсипете някой проект.

Добре, дублираното съдържание не става.

И отивам да прескоча стадия със спиннатите статии и пропуснатите H-та ;-)

Искам да Ви питам мога ли в един сайт за статии да сложа две или повече статии с различно съдържание с линкове към отделни страници в сайта който оптимизирам?

Искам да Ви питам мога ли в един сайт за статии да сложа две или повече статии с различно съдържание с линкове към отделни страници в сайта който оптимизирам?

Можеш, що да не можеш

Имай предвид, че винаги е по-добре да имаш по един линк от десет различни сайта, отколкото десет линка от един сайт.🙂

Webcom, за това ли изписахме три страници обяснения за статиите, а ти да вземеш да ми наспамиш директорията за статии? И съм сигурен, че не си само при мен.

100 думи статия не е статия 🙂 Написах ти подробен мейл защо не съм тия одобрил.

Всеки е бил неопитен, а именно за това всички админи на такива директории сме написали правила, които трябва да се спазват и те да те ръководят. Не сме ги сложили защото така ни е кеф или защото искаме да накараме потребителите да им е гадно, а защото така трябва. Има минимални изисквания, които трябва да се спазват. Защото ако не ги спазваш просто си губиш времето, губиш и моето, губиш и това на другите колеги.

Хайде малко по-сериозно - ако ще вършим някаква работа с тези статии, да го правим както трябва.

Благодаря Ви.Имате право и статиите който подавам няма да са под 300 символа.

Webcom, за това ли изписахме три страници обяснения за статиите, а ти да вземеш да ми наспамиш директорията за статии? И съм сигурен, че не си само при мен.

100 думи статия не е статия 🙂 Написах ти подробен мейл защо не съм тия одобрил.

Всеки е бил неопитен, а именно за това всички админи на такива директории сме написали правила, които трябва да се спазват и те да те ръководят. Не сме ги сложили защото така ни е кеф или защото искаме да накараме потребителите да им е гадно, а защото така трябва. Има минимални изисквания, които трябва да се спазват. Защото ако не ги спазваш просто си губиш времето, губиш и моето, губиш и това на другите колеги.

Хайде малко по-сериозно - ако ще вършим някаква работа с тези статии, да го правим както трябва.

Благодаря ти за мейла 🙂

До гласоподавателя с червената бюлетина:

твоята дир е с 20 изходящи на страница

Е и? Теб какво те бърка? Ако ще и с 200 изходящи да е! Сайта си е мой и мога да си правя каквото искам с него.

Потребителя сам се е регистрирал и сам е пуснал статия, аз не съм го накарвал по никакъв начин. Говорих за директориите за статии като цяло. А след като го е направил в моята ще важат моите правилата.
Изходящите линкове нямат абсолютно никаква роля - не ги крия от никой.
Или ти си на мнение, че като имам повече изходящи ще правя компромиси? Егаси желязната логика.

Back
Горе