Статус: clientTransferProhibited

• Автор Автор lipa
  • Начална дата Начална дата

lipa

New member
Какво означава това? Домейнът е регистриран преди 46 дни и ми дава Статус: clientTransferProhibited, Регистратор: UK2 GROUP LTD.. Регистрирах на руски сайт, където намерих най -евтино. Доволен съм от хостинга и от бързината на сайта, но понеже видях, че в една друга тема се писа че имало авторитетни домейни, ми хрумна че сигорно има и такива, които не са авторитетни. Моят домейн е com. Та въпросът ми още, е как да разбера до колко е авторитетен моят домен и то какво зависи авторитетността.

Re: Статус: clientTransferProhibited

Първите 60 дни ще е в такъв статус, което означава, че е забранен за трансфер към друг регистратор. След това ще стане със статус OK.

За авторитета темата е друга и по-широка, но като най-лесно можеш да отвориш opensiteexplorer.org . Домейни с Domain Authority над 50 принципно се смятат за авторитетни.

За: Статус: clientTransferProhibited

Полезен линк благодаря въпреки че ми показа. Въпреки че ми показа точно моя домейн няма данни за него.Но все пак видях други сайтове

Е как да има авторитет, като той няма и 2 месеца от регистрацията 🙂 има много съдържание и оптимизация още докато натрупаш авторитет.

• Like
Реакции: 5e0

За да не отварям нова тема, виждам че тази е кратка, ще задам въпроса си тук:
При положение, че съм регистрирал домейн, който вече 3 месеца е активен и работи нормално, изведнъж статуса му е clientTransferProhibited. Какво означава това? Регистратора ли е виновен, тъй като интернет доставчика ми споделя, че няма вина, за да не го зарежда, както и хостинг компанията, на чийто сървър се намира и машината по настройки е добре.. Въпрос на време на някакъв рефреш ли е, или..?

Re: За: Статус: clientTransferProhibited

Re: За: Статус: clientTransferProhibited

За да не отварям нова тема, виждам че тази е кратка, ще задам въпроса си тук:
При положение, че съм регистрирал домейн, който вече 3 месеца е активен и работи нормално, изведнъж статуса му е clientTransferProhibited. Какво означава това? Регистратора ли е виновен, тъй като интернет доставчика ми споделя, че няма вина, за да не го зарежда, както и хостинг компанията, на чийто сървър се намира и машината по настройки е добре.. Въпрос на време на някакъв рефреш ли е, или..?

Най-вероятно наскоро си променял имената на регистратора или компанията във whois и след подобна промяна отново се активира забраната за трансфер от 60 дни.

А за да не се зарежда домейна има поне 2 възможни причини:
1. Сменил си name servers или си правил манипулации по DNS настройките на домейна (волно или неволно)
2. Домейна ти е блокиран от регистратора, поради нарушение на условията за регистрация и използване на домейни на ICANN (възможно е да репортнат, да е повдигнат диспут и т.н.)

При всички положения трябва да се проверят DNS-ите накъде сочи домейна и след това да търсиш информация при регистратора.

Наистина причините са две в случая.. Не знайно защо от регистратора са го заключили и писаха, че ще го отключат. Същевременно чакам и нови настройки на DNS-ите, поради преместване от самия хостинг. Благодаря за отговорите, вероятно ще има да си почакам известно време.

Back
Горе