SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Стилизиране на select tag с jquery

batzidi

New member
Здравейте
Ще съм благодарен ако ударите едно рамо.
На снимката по - долу е показана как трябва да изглежда select формата свита и съответно разгъната.
select.jpg

В момента използвам jqtransform за да ги стилизирам към дизайна, но този плъгин не предлага опция да си стилизирам скролбар-а.

Та ако някой има наличен плъгин само за скролбар-а(ще съм благодарен да го сподели ако може) или линк в нета където да се разчета, че да го направя да работи.
повечето на които попаднах само заместваха бутона за отваряне на селекта.

Предварително благодаря.
 
Re: Стилизиране на select tag с jquery

Какъв е проблемът да си го стилизираш с CSS?

Имай предвид, че подобна "украса" на падащи менюта с CSS в повечето случаи премахва функцията на някои от стандартните стрибути. Примерно не можеш да използваш onchange. Един ден ако ти се наложи нещо в повече и ще имаш много проблеми, защото реално jQuery премахва падащото меню и го заменя с div-ове и други тагове.
 
За: Стилизиране на select tag с jquery

За: Стилизиране на select tag с jquery

като се опитам да добавя див-ове, за да го стилизирам и да му дам скрол ефект (по дизайн го искат да е така, а колко щеше да ми е лесен живота ако не го търсеха тоя ефектен скролбар - та отнесох се) и започва да се чупи. Не се притеснявам за бъдеща функционалност.
Сега като се замисля май нещо умората си казва думата и може би утре на сежа глава ще се набера отново да го работя.
 
Re: Стилизиране на select tag с jquery

Опитай се без да добавяш никакви нови тагове. Предполагам плъгина е добавил повече от необходимите. Инспектирай го с Firebug, примерно, как изглежда след парсирането и стилизирай каквото има.
 
За: Стилизиране на select tag с jquery

За: Стилизиране на select tag с jquery

Да си призная плъгина вкарва доста малко код. и css-а и той е малко. писан е грамотно! Утре ще го мъча отново да видя какво ще направя. Благодаря
 
За: Стилизиране на select tag с jquery

За: Стилизиране на select tag с jquery

Мда - мързела си казва думата ама и движи сивото вещество. Работата стана с два плъгина на jquery - едното стилизира самия select (jqtransform-прави го в скролващ се див) и вторият плъгин го правя да скролва вече направеният div от jqtransform - вторият плъгин е jscrollpane. И има малко повече работа по css-а.
 

Горе