Странен метод на кражба

diabolic.bg

The Old Wastelander
Тази сутрин нещо взех да се ровя из Яндекс и потърсих колко мои линкове има там. Попаднах на нещо, което направи ме изуми. Първата конкретна информация беше в здравей.нет - моя публикация, пусната от името на diabolic.RU и домейн wasteland-bg.RU. Текстът беше преведен на руски.
При проследяване на линка обаче той не водеше до съществуващ домейн, а връщаше на страницата на здравей.нет. Не би могло да има руски домейн с моето име, защото съм запазил всички възможни комбинации - ком, нет, инфо и т.н.

Може ли някой да ми обясни как и с каква цел се прави това? Дали представлява някаква опасност и мога ли някак да го спра?

Благодаря предварително на всички, които ще дадат съвет!

Re: Странен метод на кражба

Явно Здравей си генерират руски беклинкове с автоматични преводи на гърба на хората, които си пускат страниците в системата им...

Явно Здравей си генерират руски беклинкове с автоматични преводи на гърба на хората, които си пускат страниците в системата им...
Може би си прав. Не ми идва на ум как да проверя по другите социалки дали не излизам и на други езици... като международно признат автор. 😀
Егати наглите копелета - същото е и в Ухааа.нет, които наскоро си промениха бг интерфейса и унищожиха всичките ми публикации на български...
Код:
http://www.dvdprint.ru/tags/botnet-0
http://zagran888.ru/category/etiketi/izmama
За сметка на това мога да се чета сам на руски.

Последно редактирано:

И двамата сте сбъркали "диагнозата", но това е друга тема.

Каквито и да са обидни епитети не се толерират тук. Редактирай нарицателните в поста си.

И двамата сте сбъркали "диагнозата", но това е друга тема.

Каквито и да са обидни епитети не се толерират тук. Редактирай нарицателните в поста си.
Добре, би ли дал вярната диагноза? В крайна сметка аз затова писах, за да ми обясни някой как и кой го прави, защото спор няма, че се краде. На мен оригиналите си ми стоят в сайта и може да се свери информацията.

Да.

Това са сайтове правени от 'руснаци' с цел продажба на линкове и е много вероятно собствениците на здравей и другия сайт и идея да нямат за 'съседите'.

И в двата сайта не видях нито един линк към бг сайтовете.

Да.

Това са сайтове правени от 'руснаци' с цел продажба на линкове и е много вероятно собствениците на здравей и другия сайт и идея да нямат за 'съседите'.

И в двата сайта не видях нито един линк към бг сайтовете.
Извинявай, но не те разбрах. Какво ще продават на неработещи линкове в крайна сметка? Преводът определено е правен през транслатора на гугльо, много е нескопосан и това е обяснимо, защото вече над 25 години у нас не се учи руски и поколенията не го знаят вече. На мен повече ми прилича на сателитка, където може да няма особен смисъл, но важното е да е "уникално" и да има ключови думи. Дори рекламните банери са същите като в оригиналните сайтове.
Освен това, виж този линк - zagran888. ru/category/etiketi/izmama

Защо накрая пише измама, а не обман, както е на руски. Другото е преведено, а линковете - не.

В крайна сметка аз не искам да ги плюя целенасочено. Уважавах и двете социалки и бих предпочел да си пускам пак в тях, отколкото да търся други и да почвам отначало.

Последно редактирано:

Потвърдено: Ухаа.нет и Здравей.нет нямат вина!

Коментирах проблема с доста специалисти и натежа мнението, че измамата е направена от руснаци с цел продажба на фалшиви линкове и незаконна печалба.

При такава ситуация аз публично се извинявам на собствениците на двата сайта, както и на всички хора, които съм подвел с предишната си публикация!

Надявам се, че скоро фалшивите сайтове ще бъдат свалени от техните хостове и това окончателно ще оневини, неволно засегнатите от мен хора.

Още веднъж публично поднасям извиненията си!

Радвам се, че имаш яснота по въпроса.

Още няколко детайла а именно, че линковете, които ЩЕ се появят там няма да са фалшиви а собствениците на Ухаа.нет и Здравей.нет по една проста схема могат бързо и лесно затворят 'кръга' и да врътнат кранчето на въпросните сайтове.

Поздравления за последният ти пост.

П.С. Спирам да пиша, че имам да чета.

Собственикът на Ухаа.нет още вчера писа на т. н. поддръжка на руския хост, но дали ще има резултат, ще видим...
По-важното е, че отпаднаха съмненията в почтеността на българина.

Back
Горе