Странен проблем след линк ексчейндж

johnny

trigger hippie
Получава се следното:
новите страници се индексират, излизат при търсене със заглавие и след един ден отиват във вторичния индекс и не получават никакъв трафик (не излизат при търсене със заглавието). Въпросният проблем се пови след един линк ексчейндж по вътрешни страници. Старите страници си седят нормално.

Re: Странен проблем след линк ексчейндж

Гуъл те инспектва сега вероятно.
вариант 1 - изчакай да видиш какво ще стане след време, допълни с контент тези вътрешни страници
вариант 2 - махни линк ексчейнджа

Ами страниците си имат достатъчно кънтент и преди това нямаше абсолютно никакъв проблем - всичко се индексираше чудесно с малки изключения.

Какво имаш предвид под гугъл инспект? За пръв път чувам за такова нещо.

няма такъв термин (то не че има официални термини за тия неща)
но като променяш в сайта си разни фактори като например изведнъж да пуснеш линкове към някъде, гугъл гледа по-задълбочето и за да предпази евентуален спам, понякога те бута в пясъчника, защото масово всеки ден милиони сайтове го практикуват. Почти съм сигурен, че ще те отпуши скоро.

най-вероятно другиq сайт, с който си разменил линкове е получил пенълти

Последно редактирано:

johnny, новите неща подкрепяш ли ги с външни линкове? Кроспостинги, анонси?

един линк ексчейндж по вътрешни страници

Може ли по-подробно за това животно?

johnny, новите неща подкрепяш ли ги с външни линкове? Кроспостинги, анонси?

Може ли по-подробно за това животно?
Ами поуствам понякога в социалки, ако е нещо популярно. Става въпрос за сайт с музикални албуми - правя размяна на връзки със подобен сайт по вътрешни страници - пример албум към албум. Това е трети exchange, другите два повлияха много добре.

Връзки към вътрешни страници са винаги добре дошли. Нали ти давах достъп до букмаркера - поствай смело - освен индексация дават и някой линк; ползвай анонс кроспостинг...

Иначе ще се заровиш с тези албуми - контента там не е уникален, ако не го допълваш допълнително +коментари, фейсбуци, туитъри и и и

Ако имаш адсенс и социалката има понякога се получава този ефект. Гугъл преценява че "ще донесе повече полза на потребителите" ако се запознават с резюмето на статията ти първо през социалката, особено ако е "надушил" много сео. А и му е безплатно - по тоя начин се ориентира колко посетители минават през линка. Напоследък зачестиха такива явления.

Всичко си беше точно до преди една седмица..

както и да е, ще го мъча.

Отново проблема - добавените страници вчера, които се индексираха и излизаха за търсене вече не излизат и са във вторичният индекс.

Имам абсолютно същия проблем, без да съм правил линк ексчейндж.
Промених си малко структурата на сайта - вкарах статиите в категории т.е. досега имаше линкове към статиите директно от индекса (индекс->статия). Сега са (индекс->категория->статия).
Посещенията от Гугъл паднаха чувствително.

Нещо нещата не се оправят -> точно обратното. Почти съм сигурен, че линк ексчейнджа е проблема и по конкретно натрупването на ключови думи (моя грешка). Линковете бяха във футъра под формата

име на албум mp3 download; име на албум mp3 download; име на албум mp3 download

като трите бяха линк към съответните сайтове с които съм разменил линкове. Вече не са така, но явно е късно, някакви предложения? Може би да махна последният линк ексчейндж и да си върна всичко както си беше? Или пък да чакам?

Back
Горе