Стружа ли ви се реален bounce ratе на аналитикс?

azsym

New member
При мен след редизайн - показани зарибявки още на първа страница, уж хората да влизат и да гледат, баунса се покачи. И то >10%.
Зарибвяките са такива с ниски цени, човек е алчен за евтини неща.
Мислите ли, че е реално квото показва аналитикса?

Последно редактирано:
Re: Стружа ли ви се реален bounce ratе на аналитикс?

Поне аз нямам наблюдения да не е реален. Относно редизайна - колкото и да е по-добър от предния ако посетителите ти са редовни в сайта е нормално да се отдръпнат в началото. Само си спомни при промяна при редизайн на FB, въпреки че новият е по-добър от стария, как веднага се повявява група "Върнете стария FB" с 3 милиона члена.

На база на какъв период са ти наблюденията ? Защото винаги може да се дължи на някакъв текущ случаен фактор. Сложи някаква друга онлайн метрика и сравни резултатите с тези от GA.

На база на какъв период са ти наблюденията ? Защото винаги може да се дължи на някакъв текущ случаен фактор. Сложи някаква друга онлайн метрика и сравни резултатите с тези от GA.

1 ден, но скока е много отчетлив. ще почакам поне седмица, да видя как ще е.

Поне аз нямам наблюдения да не е реален. Относно редизайна - колкото и да е по-добър от предния ако посетителите ти са редовни в сайта е нормално да се отдръпнат в началото. Само си спомни при промяна при редизайн на FB, въпреки че новият е по-добър от стария, как веднага се повявява група "Върнете стария FB" с 3 милиона члена.
той не е по-добър. даже графично може би напротив. но още от 1ва страница сега се виждат продуктите и новите им срамно ниски цени.
та би трябвало хората да кликнат на оригинален продукт (в магазина/МОЛа 150 лв) за под 30лв.
та затова.

А винаги ли високия БР е сигнал за тревога?
Потребителите идват на сайта

• не се зарибяват (както автора на темата си мисли)
  • съмняват се в цената
  • не харесват дизайна (за което автора не си и помисля сигурно, - дано греша)
  • не са алчни (както автора си мисли)
  • ...
  • сайта не му се зарежда
  • прекалено тежък дизайн
тръгват си.
Всичко това увеличава БР, а при само 1 посещение време прекарано на сайта не може да се определи и точно заради това BR е леко некоректен като показател в рамките на всяка една програма за статистика на посещения.

Не целя да обидя автора, но практиката е такава, че най-често се ръководим от лични емоции, чувства, лично възприятие за да направим извод/действие за потребителското поведение в сайта, докато има много средства за анализ на база само статистика на посещенията.

Последно редактирано:

Аз пък не виждам даже никакъв проблем в БР 🙂
По-висок БР = по-висока кликаемост на рекламите...освен ако не продаваме сървис разбира се 🙂

Аз пък не виждам даже никакъв проблем в БР 🙂
По-висок БР = по-висока кликаемост на рекламите...освен ако не продаваме сървис разбира се 🙂

ако продаваш стоки не е на добре, но казвайки това след намаляне на цените почти до доставни, продажбите скочиха 4 пъти.
Но пак ми беше странен скока на БР.

Back
Горе