SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Субтитри, изостават от звука след малко време?

azsym

New member
Здравейте,

имам следния проблем. Имам един ави файл и с него срт файл. В началото субтитрите тръгват в синхрон със звука. Обаче после почват да изостават. И се налага през 1-2 мин да ги синхронизирам ръчно. И повече от един плеър ги гледам и все така. Освен това от 22 авита (сериал) 15 са ОК и само 7 са зле.
Идеи.
 
За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

Има и по-лесен вариант.

Понеже филмите са на кадри и се излъчват с определена скорост. И тук е проблема. Има различни стандарти за възпроизвеждане на кратко те са:
- 23.976
- 24
- 25
- и други

Проблема е че при теб има разсинхронизиране заради различната скорост на титрите и картината. Това е факт защото има мега-идиотски титри които се слагат на брой кадри, вместо на време. Ако беше на време - нямаше да имаш такъв проблем (мисля че беше SUB файловия формат). За сметка на това SRT - е на време (указва се секунда, милисекунда от-до какво да се покаже).

Решението - просто е. Аз използвам Jubler! Отварям си титрите, транскодирам ги за SRT и ги записвам за различните стандарти. После малко проба-грешка и налучквам точния модел на проблема. Оттам на сетне е лесно!

PS: На Mac съм (да, знам че ме мразите) и знам че Jubler е написана на Java (имат различни дистрибуции в сайта си за различните операционни системи), но никога не съм я ползвал на нещо различно от OSX.

PS2: Ако титрите са ти с кирилица - по време на импорта кажи, че са енкоднати с Windows-1251 иначе ще имаш ново питане защо са на маймуница. От близо 20 години има Unicode, но под Windows се правят какви ли не глупости за да не се използва ефективно!

Успех!
 
За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

Изтегли си DivXLand Subtitler (безплатна програма за Уиндоус) и си оправи субтитрите с нея или ако ти е по лесно, намери други с подходящата кадрова честота, защото проблемът идва точно от това - филмът ти има една кадрова честота, а субтитрите - друга.
 
За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

За: Субтитри, изостават от звука след малко време?

KMPlayer-a може да ги конвертира, докато си гледаш филма. Т.е. има опция след като си заредил субтитрите да им смениш фреймрейта да е като този на видеото и би трябвало да не се разсинхронизират.
 
Re: Субтитри, изостават от звука след малко време?

Sorry, niama cyr na tel-a.
To e iasno che e neshto s framerate-a. Obache ne razbiram slednoto: tova e serial, imam 5 sezona po 23 serii vseki. Pyrvite 2 sezona - ok, tretia sezon, purvite 10na serii - ok. I ot tam natatyk se skapva 3 sezon. 4 i toj ot s1. Probvah niakolko versii na srt-fajla (razl avtori). FR e 23.9. Strannoto e che razmestvaneto ne e konstanta. Ne e kato da gi premestia s n sek napred, sled malko pak se razmestvat. S kmplayer sym.
 

Горе