SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

myth

New member
Съжалявам много, че поствам тази тема но направо съм изумен от неадекватното отношение на SUPERHOSTING към своите клиенти.
Ситуацията е следната: Имам VPS PRO при тях и напоследък започна доста да ми се товари сървъра. Клиенти започнаха да се оплакват. че въобще не могат да влязат в сайта. Прегледах логовете и установих че има бавни заявки.
Реших да драсна едно писмо на суперхостинг и евентуално да направя някой ъпгрейд на рам или процесор или да мина на нает сървър.
Вместо да получа адекватен отговор и съответно да си заплатя се случи следното:
Цял ден си губя времето да доказвам на админчето, че има проблем и накрая ме прати
при "професионален уеб разработчик", когато го попитах защо заявка от рода "select * from table where uniq_key='...'" се изпълнява за 15 сек. Направо съм бесен на тия, то бива наглост ама това админче мина всякакви граници, или е много нагъл или е адски тъп.

А на въпроса ми "кой ресурс на сървъра недостига" ми беше отговорено следното, цитирам:

"Здравейте,
Това което искахме е конкретни линкове или страници, които ви се зареждат бавно, за да можем да Ви съдействаме евентуално в диагностицирането на проблема.
Също така, администрацията на Вашият VPS и оптимизирането на сайтовете разположени на него не влиза в предоставяната от СуперХостинг.БГ техническа поддръжка.
Препоръчваме Ви да се обърнете към професионални уеб разработчици, които могат да Ви предложат решение на срещаният от Вас проблем.
За съжаление, не бихме могли да посочим кой ресурс е недостатъчен на Вашият VPS."

Нямам думи, това е все едно да отидеш в магазина и да попиташ колко струват 1 кило домати, а продавача да си събере сергията и да избяга. Цял ден му давам примери от slow-query.log и накрая да ми каже дай ми линк и не знам за кво ми говориш. Просто онемях.

За последно го помолих да се представи и да ми даде контакт на някой управител, но уви - отговор не получих.
Ако някой знае някакъв мейл или телефон на управител моля да ми го даде.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

VPS-a ти managed ли е или си имаш root и се оправяш?
Ако не е managed си заявил, че си супер админ и ще се оправяш сам. Като гледам точно такъв имаш, съдейки по отговора им и си си го заслужил.
Ако имаш бавни заявки 99% е рам при толкова директна заявка. Най-вероятно заявката седи и чака други да свършат. Огледай дали има други бавни, защото тази се е забавила, ама не е бавна по принцип

Добавка: Повече РАМ или процесор пак няма да ти реши проблем с лоши заявки. Проблема се решава с оптимизация на кода или слагане на по-къси периоди на time-out. Резултата от последното няма да хареса на посетителите ти
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Много кофти тема , като си си купил впс , ти си си сам админ на впса , имаш си панел , виждаш си ресурсите и сам преценяваш, с нищо не са ти длъжни.ИМа 2 вида както ти е написал колегата , Managed и Unmanaged - в който ти сам си се оправяш , тоест сам си го поддържаш(другият е по скъп съответно).
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

select * from...

Относно звездата, сигурен ли си, че ти трябват всички полета в съответната заявка, че ги дърпаш? Да не се окаже, че някое от полетата е BLOB с размер няколко мегабайта и ти си ги прехвърляш напред-назад?

Имаш ли индекси на полетата, по които търсиш? Има и голямо значение реда на WHERE клаузите...

Това, че заявката изглежда проста, не значи, че е бърза. Аз имам в един проект заявка от две страници, която се изпълнява ~200 пъти в секунда и на ден хаби 4-6 CPU минути. Просто е оптимизирана.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

lock_time е 0,00213 нещо си на заявката, така че нищо не чака, и нямам blob с мегабайти -).
Нямам никакъв мениджър, никой не ми е предлагал такъв, имам един root достъп и нищо повече.

Интересното е че тук веднага получавам отговор за липса на РАМ, а техния админ цял ден ми говори за уеб разработчици и оптимизатори.
Тук разбирам че се предлага и мониторинг, би трябвало това да ми бъде предложено от Суперхостинг, когато направих заявка да мина към VPS..
Нямам проблем за заплащането на допълнителни услуги, които ще ми вършат работа стига да знам за тях -), просто никой не ми е предлагал нищо, а би трябвало.
В други сфери на услуги ще те затрупат с куп оферти само и само да ти вземат парите, а при суперхостинг днес се почуствах като натрапник, искам да си платя за да ми се подобри услугата, а те ме пращат на оптимизатор и програмист -)
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

where клаузата е 1, полето е индексирано и е UNIQUE KEY:

# Query_time: 15.207889 Lock_time: 0.490075 Rows_sent: 0 Rows_examined: 0,

и това не единствената с такова време, а са много -)
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Между другото най-накрая се появи админ, който да ми каже че проблема е с рам-а, цял ден чакам този отговор и ще премина към
Managed VPS Pro. Добре че постнах тук тема за да разбера за тази услуга
 
За: Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Нямам никакъв мениджър, никой не ми е предлагал такъв, имам един root достъп и нищо повече.

......Тук разбирам че се предлага и мониторинг, би трябвало това да ми бъде предложено от Суперхостинг, когато направих заявка да мина към VPS..
Нямам проблем за заплащането на допълнителни услуги, които ще ми вършат работа стига да знам за тях -), просто никой не ми е предлагал нищо, а би трябвало.
Според мен като се купува нещо трябва преди това да се чете описанието на услугата. Казваш, че никой не ти е предлагал мениджър. А в същност ти е бил предложен. И платен и безплатен. Чети тук:
https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-servers-vps.php , Но прочети цялата страница, не само цените.
Смо един цитат от горния линк:
Ако не разполагате с достатъчно познания за администриране на виртуален сървър (VPS) не пропускайте да се запознаете и с нашите ManagedVPS решения,....
 
Последно редактирано:
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Прочетох всички коментари и единственото което мога да кажа е, че доста некоректно си обвинил суперхостинг за ситуацията.... Ако има хостинг фирма в България която действа абсолютно отговорно и професионално към клиентите си, то това е именно СуперХостинг.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Някой да я чул поговорката, че "клиента винаги е прав"? Или това не важеше за България!?
Не смятам, че след като не ползва услуга за администриране не трябва да му се помогне с пердлагането на решение (дори и (допълнително) платено да е то).
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

всичко е въпрос на отношение. ако ми се обадиш и вземеш да ме псуваш и обвиняваш, че съм "адски тъпо админче" и нагъл познай дали дори ще си помисля да те насоча

следвайки още първия пост съдържащ "Това което искахме е конкретни линкове или страници, които ви се зареждат бавно, за да можем да Ви съдействаме евентуално в диагностицирането на проблема." ни навежда на мисълнта за интересно отношение преди това от клиент към поддръжка, която дори не е длъжна да помага в случая. Като изглежда отговор на този въпрос не е имало.

Предлагането на решение предполага запознаване с проблема. В случая, проблема не е толкова еднозначно определен и лесен за решаване и наистина, "професионални уеб разработчици" са най-доброто решение, тъй като те ще могат да оптимизират работата на съответното приложение и няма да има нужда от минаване към managed или към сървър.

Имах сайт, който първо мина през споделен хостинг, от където беше .... изгонен. После кацна на собствен сървър, където отново правеше претоварване. В крайна сметка се оказа, че mysql заявка търси стринг в таблица с 1 мил реда... ред по ред... на всяко презареждане на страница. Некадърни програмисти, какво да правиш. А тази заявка дори не е особено важна за сайта. Е, сайта вече е за споделен хостинг с минимално натоварване.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Наистина не съм имал проблеми до вчера, когато за пръв път ми се случи да не мога да се разбера по никакъв начин с админа, който е бил на смяна, и не виждам нищо некоректно в това да постна тема тук след като останах безмълвен от неговите отговори, които нямаха нищо общо с моите въпроси. Това все пак е форум и аз съм доволен и благодарен на коментарите на другите потребители, защото информацията ми бе полезна.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Също така нито съм псувал, нито съм обиждал някого в кореспонденцията. Позволих си предполагаема квалификация единствено тук, след като не останах удоволетворен от отговорите и в последствие от мълчанието на суперхостинг. Тук веднага намерих отговор на моите въпроси. Дали заявките са оптимизирани или не, не би трябвало да ви интересува. Не съм ви молил за никаква помощ за оптимизация на кода на приложението ми. Единствения ми въпрос беше "какъв ресурс не ми достига?". Вместо това с нотки на подигравка бях препратен при оптимизатор и програмист. Ако вие сте мой клиент и имате проблем свързан с това например "как да се регистрирам" бъдете убедени, че няма да ви препратя към курс за компютърна грамотност.

Цитат:
"Ако има хостинг фирма в България която действа абсолютно отговорно и професионално към клиентите си, то това е именно СуперХостинг. "

По горния коментар на вашия служител мисля че въобще не е в духа на професионализма
 
Последно редактирано:
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

няма значение къде си направил квалификации на съответния служител. това показва отношение.

а нашите коментари за заявките са точно с цел по-добра помощ, защото увеличение на РАМ-а често е само временно решение на проблема ако заявките не са оптимизирани
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Ще се включа и аз, защото ми стана интересно

а нашите коментари за заявките са точно с цел по-добра помощ, защото увеличение на РАМ-а често е само временно решение на проблема ако заявките не са оптимизирани

Увеличаването на ресурсите на сървъра не е временно решение, а едно от решенията. Оперативната памет е достатъчно евтина в днешно време. Мога да предоставя не един или два case studies. Включително и свързани с няколко клиента решили да заменят Суперхостинг, зареди подобно отношение.

Идентифицирането на bottleneck-a не е кой знае какво и едва ли е чак такъв проблем да се каже на клиента къде бърка. Отнема минути, basic администрация. Дали ще се плаща за повече ресурси или ще се промени кода е избор на клиента, не на провайдъра.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Много грешиш... Ама много
Увеличаването на ресурса, ако има проблематични заявки в кода НЯМА ДА ПОМОГНЕ. Колкото и да го увеличаваш все няма да достига. Представи си как един Dual Quad XEON с 12 GB RAM почва да забива заради една WP тема и един WP плъгин.
Ти НЯМА как да знаеш дали случая не е такъв и говориш наизуст.

Идентифицирането на проблема в софтуера на клиента не е работа на администраторите, особено в случаите, когато клиента е решил да мине тънко и да НЕ си плаща за администриране. Колко време може да отнеме в различни случаи НЯМА как да знаеш.

Дали ще плаща или ще променя е избор на клиента. Ако погледнеш по-напред в темата ще видиш кой какво е писал... ама пусти мързел... И защо да не се спестят пари за ненужни допълнителни ресурси, които не е сигурно че ще помогнат с оптимизация на кода?

И да ... червеното ти е от мен
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Цветове не ме интересуват мен, не се безпокой.

Не говоря наизуст. Ще ми кажеш, че ако завра сайта барабар с data dir-a в рамта няма да има ефект? Или ако използвам различна raid конфигурация, ами защо не VPS със SSD? Наистина ли няма да помогне? :confused: Защото hdparm и dd друго казват, пък знам ли, може и да лъжат...

Форумите са за да си помагат хората и да предлагат различни решения, дори нестандартни такива. В цялата тема няма нито едно предложение освен повторението за "оптимизация на кода".
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Ама верно те мързи май... Я погледни моето първо мнение в темата.... Прочети го мноого внимателно... Айде сега го прочети още веднъж...

Айде сега помисли пак. Знаеш ли какъв е сайта? Знаеш ли каква е заявката? А таблицата колко е голяма? А индексите?

Как ще завреш сайта в РАМ-та ... Ще пипнеш ли тук там из сървъра? А из сайта?

Ползвай каквито си искаш конфигурации... Дай ми процентното увеличаване на бързодействието без да пипаш код. Ти си говориш за твоите си "един или два case studies" и правиш тотални заключения. Case studies нали се сещаш, че са ЧАСТНИ случаи, а 2 броя дори не са представителна извадка. И аз имам case studies ама 150. Някои клиентски, някои мои.

Не искам да те обиждам за това ще те определя само като "ограничен многознайко с недостатъчно опит".
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Въпреки, че лаймотивът ми винаги е - купи по-добър хардуер, пък ако не се оправи губи човешки ресурси - в случая подкрепям flasher. При зле написан софтуер или неправилно проектирана ДБ, по-големия хардуер е само временно решение. Дори и за конкретния набор от данни да се реши проблема, при нарастването му ще се появи отново, при това е доста вероятно да е в по-сериозна степен.

Единствения ми въпрос беше "какъв ресурс не ми достига?". Вместо това с нотки на подигравка бях препратен при оптимизатор и програмист.

И нещо принципно за Myth, когато някой ти подсказва къде може да грешиш, не ти се подиграва, а ти дава информация която най-вероятно не притежаваш. Възможно най-глупавото нещо е да я игнорираш или опиташ да заглушиш.
 

Горе