SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Re: За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Re: За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Вижте какво ще ви кажа на вас от Суперхостинг: Аз не ви се бъркам в работата и не ви казвам как да си вършите бизнеса. Ще ви помоля същото - да не взимате отношение как аз да си върша моя. В момента не ми е приоритет да правя каквато и да е оптимизация и когато му дойде времето няма да се обръщам към никакав "професионален програмист и оптимизатор" защото се занимавам с писане на код от 20 год. От вас към момента искам да премина към Managet VPS PRO(и то не защото е managet, а защото ще имам 2 пъти по голям ресурс), за което направих заявка преди 2 дни, и ако продължавате да ме убеждавате как вместо да искам да ви платя 2-пъти повече пари на месец е по добре да си оптимизарам кода наистина ще се замисля за друго решение, колкото и да сте ми симпатични.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

@flasher добре, приемам задачата. Този или следващият уикенд ще направя малка демонстрация специално за теб свързана с популярна практика за WP (понеже го спомена), не частен случай, при такава ситуация. Нали съм си многознайко без опит. А процентното увеличение за qps и rps е около 400%.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

@myth
ох горкия... ти и ти си бил от гениите с ултра-мега-гига опит и знания, който малко не успя да пусне един top и един cat и да види как вървят ... или как и къде не вървят нещата. ама ти си гений ... нищо, че трябва да питаш "тъпите админчета" кой ресурс не ти стига.
само малко си се объркал обаче. ние НЕ СМЕ от суперхостинг. аз дори нямам хостинг там. ние сме обикновени, прости хостинг потребители ... айде някои сме и доставчици, които искат да ти помогнат, а ти ни нападаш.

е както е казал един незнаен войн "Айййде у лево"

абе вие с тоя другия ултра-мега-гига гений да не сте едно и също. еднакво пишете... мега-егото и то същото
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

е дай малко повече информация де... аз обичам хубави интересни тестове
ааа... и 400% при забавяне на select заявка от 15 секунди може и да помогне ... ама за колко време

@flasher добре, приемам задачата. Този или следващият уикенд ще направя малка демонстрация специално за теб свързана с популярна практика за WP (понеже го спомена), не частен случай, при такава ситуация. Нали съм си многознайко без опит. А процентното увеличение за qps и rps е около 400%.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

И аз нямам нищо общо с тях, тук обсъждаме проблема и решението не компанията - честно казано не ползваме външни хостинг услуги, но всички имат положително мнение за тях, с което се съобразявам.

Но ми е интересно Myth, на колко години си с този 20 годишен опит, вероятно се познаваме - не останаха много хора над 40, които не са изкуфели в този бизнес:))))
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

flasher

До някаква степен си прав, но и грешиш доста. Вярно е че ако имаш някаква гадна заявка която хаби много ресурси трудно ще оправиш проблема без да промениш заявката, но по често проблема е съвсем друг. Казвам ти го от опит при това точно с въпросната фирма суперхостинг и при нас нещата протекоха по същия начин в началото вървяха сайтовете както трябва, но в някакъв момент почнаха да бавят сайтовете и да забиват.

Отговора беше същия и при нас наемете някой професионален програмист да ви оправи заявките, но се оказа че съвсем не е там проблема а беше в буферите на MySQL. Просто по начало ни бяха задали неподходящи буфери, а някои от много важните неща ги бяха оставили на default. Давам ти и пример innodb_buffer_pool_size беше оставен на default 8M при положение че най голямата ни база данни е на innodb и е над 2G, това е просто най важния buffer за innodb и най вече от него зависи бързината на базата данни при такива стойности и толкова голяма база данни просто няма как да няма бавни заявки. На машина която бяха сетнали преди няколко седмици бяха сложили MySQL 5.2, актуалната версия е 5.6 и има супер много нововъведения и работи в пъти по-бързо. Не е и да сме нямали ресурси бяхме с 4cores и 2G RAM.

Просто като станат големи базите данни нещата се променят и зависи много от конфигурацията на сървъра.

И мога да ти каже че r.stefanov определено не е ограничен многознайко с недостатъчно опит, точно той ми помогна адски много да оправя проблемите и то без да пипна една заявка с неговата конфигурация в момента сървъра върви просто идеално, даже в началото като бяха малки базите не е вървял така.

Колкото до това дето го говорите за menaged и unmaneged сървърите, ами той myth си каза в началото че няма проблем да си плати има такава опция в superhosting, и аз съм нямал проблем да си платя но как да стане като само прехвърлят отговорността на друг.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

@cyber и ти май не четеш .... за кое не съм прав не разбрах... аз не твърдя че 100% е от заявки... от начало казвам че като ресурс е РАМ, а има възможност и да е заявка...

какво значи били ви задали? при unmanaged те ти слагат точно работи по подразбиране защото е ТВОЯ РАБОТА да оптимизираш както искаш... ако можеш. Ако е managed можеш да ги тормозиш колкото искаш. не даваш информация какъв план си си взел.

защо трябва да знаят, че innodb таблицата ти е 2Г? и много други работи

сега изведнъм минахме на конфигуриране на сървър... това не е работа на поддръжката при unmanaged VPS. това е работа на админа... т.е. или клиента или негов админ. освен ако не си поизкаш администрация.

4 cores. 2G RAM е чудесен ресурс. не е много ама бива... ако се използва както трябва. това включва и заявки и настройка на сървъра.

r.stefanov може и да не е ограничен многознайко, но с упоритото си самоизтъкване и мързел да погледне кой какво е написал преди да дава мнение прилича точно на такъв.

естествено, че след като ти е помогнал човека гледаш да го защитиш, но сам си признаваш, че не разбираш от тези неща...

та така де... писна ми да отговарям на хора, които бързат да се изкажат а не гледат кой какво е писал.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

Е само мога да се радвам в такъв случай, а теб да те съжаля, направо и аз бях изумен как могат да наемат такъв човек. Но виждам че определено си човек без работа, който освен да хейтва по форумите и да се изкарва колко е велик друго задължение за деня няма. Айде със здраве и успех в писането по форумите, дано и днес заспиш с мисълта колко си велик. Отговори на този пост с няколко жлъчни подигравателни коментари и се успокой, а аз няма да влизам за сега повече тук тъй като наистина имам Работа. Успех.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

не бе ... ти си велик с 20 години опит и всичко знаеш и разбираш. аз само давам мнения и предположения и се опитвам да помогна колкото мога на ултра-мега-гига умни и велики като теб, когато имат нужда.

по форумите пиша, когато искам и когато имам време. хейта го давам на тези, които си го заслужат. на останалите не. все пак не аз изтъкнах колко са тъпи хората, от които отчаяно търся помощ въпреки че всичко знам и мога.

надявам се да не влизаш повече тук, нищо че админа няма да ми се радва на това ми желание. пожелавам ти и да си оправиш кривия сайт или да си настроиш кривия сървър. което си избереш. по-вероятно е да не стане нито едното, защото нямаш капацитета да го направиш.
 
Re: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

flasher
Ами за доста неща грешиш. Лично мнение естествено няма универсална истина.

Всички се хванахте за тези заявки и почнахте да давате съвети че увеличаването на RAM та е временно решение, което не винаги е вярно.

Понякога проблема е в конфигурацията, примерно когато базата данни стане голяма, колкото и да е оптимизирана заявката просто трябва да се променят буферите за да върви бързо и си иска RAM. Друг път е по изгодно да се увеличат ресурсите от колкото да се правят промени по заявките и базата, защото излиза по изгодно от това да се преправя сайта. Понякога просто поради структурата на базата данни примерно когато ползваш някой CMS не може да се оптимизира заявката повече и трябва да се търси друго решение. Някой път пък е достатъчно да си обновиш софтуера, в конкретния случай MySQL, между 5.2 който се слага масово в момента защото е в default репоситорито на centos и 5.6 актуалната версия има доста голяма разлика в производителността. Има и още много подобни случаи но да не пиша роман все пак.

Мен лично 3 пъти са ме пращали при професионален програмист от суперхостинг

Първия път като минахме от споделен на VPS, периодично почваше да бави и да блокира сървъра. Казаха от заявките блокира наемете професионален програмист да ви ги оправи, в крайна сметка се оказа че eaccelerator а който ни бяха сложили създава проблемите и като го махнахме всичко се оправи.

Втория път като минахме от VPS на Cloud, пак същата история от заявките блокира наемете професионален програмист да ви ги оправи. Оказа се че един файл на MySQL е с грешни права и когато отваря временни таблици ги отваря с root owner и mysql не може да си завърши auto repair а и трябва да се пусне през root с myisamchk. Смених правата и пак се оправи.

Третия пък пак така със заявките е проблема наемете професионален програмист да ви ги оправи. Оказа се че буферите които ни бяха задали са супер неподходящи, промених ги и пак се оправи.

Така че гледам много скептично вече на това "със заявките е проблема наемете професионален програмист да ви ги оправи".

Другото за което не мисля че си прав е това с unmaneged сървърите. Дай като е unmaneged да го оставим с default настройки, не е толкова трудно нито отнема толкова време да го конфигурираш както трябва този сървър в началото като се пуска, от там нататък повече администрация не ни е нужна аз с основните работи се справям. Да не говорим че и това ни беше уговорката с тях те ни правят в началото конфигурацията и ни прехвърлят нещата. Като се нагласи всичко както трябва в началото и кореспонденцията после се свежда до минимум, плащаш си в началото на месеца и всички са доволни.

Малко като анти реклама се получи на суперхостинг, но не това беше целта просто понякога грешат адски много и както каза колегата те пращат за зелен хайвер. Иначе помощ не отказват независимо дали си на maneged или unmaneged, но при някой по сериозен проблем до сега винаги са ме пращали при професионален програмист и след третия пък просто ги смених и от сегашния ни хостинг съм пъти по доволен.
 
За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

За: СуперХостинг те пращат за зелех хайвер

напълно те разбирам за дългите ти проблеми с тях, но пак ти казвам ... аз не съм се хванал за заявките и не съм казал, че винаги е от там. прочети какво съм писал и тогава пиши.

описаните от теб търсения на проблеми са свързани а администраторска работа. това не влиза в unmanaged VPS

като гледам и трита пъти заявките са ти бавили VPS-а. това разбира се като директна причина и зад нея съответно друг проблем.

ако уговорката ви за първоначално нагласяне на сървъра са други, това не е типичен случай на unmanaged VPS. това е VPS със уговорки. повечето точни админи, които искат unmanaged VPS дори го искат без apache, mysql и каквото и да е там, а само с SSH. всичко друго си го слагат и нагласят сами. това е идеята на unmanaged. предназначен е за хора, които или имат знанията или имат кой да им го оправи. не е за крайни потребители без познания по администрация. ако изкочи някой гаден сложен проблем с прекомпилация на половината неща кой ще го оправя?
 

Горе