SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сформиране на група сайтове

ted

New member
Мотае ми се тези дни една идея, която още не се е избистрила съвсем, но ако искате може да я обсъдим заедно.
Всеки от нас, собствениците на 1-2 сайта, се борим да докараме трафик в сайта. Но какво става после с него ... С изключение на тези 1-2% които кликат на рекламите (господ здраве да им дава), останалите потребители ги губим.

А, големите WEB групи им предлагат изход към другите сайтове оформен в подходящо меню с което потребителя постепенно свиква...

Не може ли и ние да сформираме една група от разнородни сайтове, да оформим едно еднотипно меню което да се намира на едно и също място в сайтовете от групата (например лента най-горе в страницата) и да си прехвърлим част от потребителите между сайтовете от групата.

Идеята ми е още много недооформена, но ако я обсъдим няколко човека може да измислим нещо удовлетворяващо всички ...

Какво мислите по въпроса?
 
Re: Сформиране на група сайтове

Ако измислиш схема за равнопоставеност на сайтовете, ще успееш.
 
Re: Сформиране на група сайтове

и аз съм с вас, но както казаха и по-горе, трафикът ни е ограничен ... надяваме се сега с двата нови сайта дето ги пускам до седмица-две да пооправим работата..
 
Re: Сформиране на група сайтове

Имайки предвид многото хора, които ще искат да добавят сайтовете си, ми се струва че общото меню че стане много тежко. Или може би ще се наложи да се сформират няколко групи сайтове. Все пак трябва да има някакво таргетиране. Няма логина на сайт за рецепти ;-) да сложиш линк към новини за космоса :)
 
Re: Сформиране на група сайтове

наистина сайтовете ще са много, затова една хубава (graph) диаграмка и се навръзват тематично кой кого линква, а не със стандартно меню и може да стане много по-добре и така ще се намалят и реципрочните линкове, но не виждам как ще стане за момента. Просто хората сигурно ще са много. Това е добре да го направят 4-5 човека със по няколко сериозни сайта. Казах 4-5 защото иначе е трудно да се организират. Другия вариант е да направим някаква тема в която всеки да си каже сайтовете и един човек да направи диаграмата да я публикува в суров вид, след това да се обсъжда докато се стигне до някакъв вариант. Но най-добре е face to face. Аз много говоря, но за момента нямам подходящ сайт :).
 
Re: Сформиране на група сайтове

че аз това го бях пуснал като идейка вече в тази тема
ето моя принос към доразвитата идея тук макар че за сега не се класирам в идеята много много .. решението според мен е следното .. да се направи скрипт който да води статистика кой сат колко пъти е бил рефериран по този начин .. т.е. колко посетители са му дошли по тази схема. и колкото посетители е изратил от неговия сайт към друг толкова да получава и той на своя със статистика от предния ден примерно. а сайтовете към които ще се пренасочват потребителите да се сменят на един вид ротационен принцип.

пример : аз имам сайт А. вчера съм препратил 500 мои потребители към сайтовете от мрежата. днес ще получа от мрежата 500 потребителя прехвърлени към моя сайт. Ако днес успея да пренасоча 800 потребителя към сайтовете от мрежата то утре ще имам право на 800 потребителя да дойдат от нея.

мисля че така ще е най честно за всички и най добре ще се въртят нещата. така се избягват разликите между сайтовете с по-голям трафик и такива с по-малък а в същото време рекламата и посещенията на самите сайтове си варвят все в положителна посока. Идеята си струва да се разработи.
 
Re: Сформиране на група сайтове

Пичове, тоя схема отдавна е измислена. Даже в момента пинг.бг я преоткриват с тяхния пинг ексчейндж. Въпроса е к'во ще постигнете като се обедините. К'ва е целта на задачата?
 
Re: Сформиране на група сайтове

увеличение на трафика на съответните сайтове от мрежата и евентуални увелиения на печалбите разбира се
 
Re: Сформиране на група сайтове

Аз също съм за, но нека бъде за сайтове с над 1000 уникални дневно, хем ще има повече файда от цялата история хем ще има по малко сайтове, щото съгласете се, че ако в тва меню има 50 сайта, днеска към теб я дойдат 2-ма човека я не. А и това ще помогне много на всички с PR. А и межудругото няма никога да постигнем това с равноправните сайтове, поради простата причина, че хората имат повече интерес от определени неща, ако примерно аз имам порно сайт, а друг има сайт за продажба на самолетни билети, никога няма да взимаме равни посетители.. :)
 
Последно редактирано:
Re: Сформиране на група сайтове

моята идея беше да няма меню а просто изхода на сайта да си прехвърля автоматично. това с меню-то и да сложите ограничение за сайтове с над 1000 уникални в един момент менюто пак ще стане раздуто
 
Re: Сформиране на група сайтове

Това със скрипта на BATTERY ми хареса но нямам идея как може да се направи, а предложението което цитира по-горе беше един от катализаторите които ме накараха да мисля по темата - не претендирам за авторство ;)

Все пак трябва да има някакво таргетиране. Няма логина на сайт за рецепти ;-) да сложиш линк към новини за космоса :)
Точно тук е уловката - този който е търсил рецепти се предполага че вече е намерил такава на сайта за рецепти. Предложи му сайт за автомобили, за игри или за запознанства - той ще излезе все по нещо от листата - поне това е моето мнение.

Сайтовете трябва да са с горе-долу еднакви потребители за да е равностойно (относително) прехвърлянето на посетители. Могат да се сформират 2 групи например - до 1000 потребителя и над 1000 потребителя.
За да има ефект ми се струва че линковете не трябва да са повече от 6-7 например.

Темата стана интересна, не очаквах такава активност - може пък да избистрим нещо :)
 
Последно редактирано:
Re: Сформиране на група сайтове

моята идея беше да няма меню а просто изхода на сайта да си прехвърля автоматично. това с меню-то и да сложите ограничение за сайтове с над 1000 уникални в един момент менюто пак ще стане раздуто


ако прехвърляш изхода идва малко спамърско а и не се знае накъде ще пратиш посетителя
долу горе като "на ти трафик ама 90% ненужен"
 
Re: Сформиране на група сайтове

Какъв изход? А ако нямаш логване никаде в сайта, и изхода ти е с писане на друг урл в адрес бара или хикс? :) по добре да се сложи едно меню или една лентичка някъде, най-отгоре примерно на сайта и да има линкове на нея, като се сложи в 15 сайта тая лента примерно и влизат по 10-20 човека от сайт на ден при теб ще има доста полза не мислите ли?
 
Re: Сформиране на група сайтове

Ползата е очеизвадна, 20 човека :D
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Сформиране на група сайтове

идеята е интересна .... не с това, че е нова или оригинална всъщност.
Технологично е доста сложно да се постигне баланс в такава система. Имам идея как меже да стане работеща схема и как да го реализирам като цялостно решение. Ако има интерес от хора от този форум да участват в такова взаимодействие ще има и смисъл. Има един малк проблем само що се отнася до мен - най рано след два месеца може да му обърна внимание на това. Ако някой сътвори нещо работещо междувременно ще се радвам да се включа.
 
Последно редактирано:
Re: Сформиране на група сайтове

b5media работят на сходен принцип. Там обаче има формирани канали, и във всеки канал са включени тематично сходни блогове.

Използва се скрипт, който изобразява всички блогове от групата, подредени по категории - например Бизнес, Спорт, Звезди, Дом и градина и т.н.
 

Горе