SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Съвет за имейл...

wood

Senior Member
Имам към сайта фирмен имейл: office@ggcons....com, от няколко дена получавам имейли изпратени от accounting@ggcons....com...В моят cPanel нямам такъв и имейл / accounting /, как става този номер и къде да проверя.
 
За: Съвет за имейл...

За: Съвет за имейл...

Спамърите са безсмъртни! Бих те посъветвал да си промениш имейла като вкараш отляво долно тире, стига сървърът на имейла ти да го позволява. На мен така ми спамеха един акаунт, но с тирето ги изтрепах, защото повечето мейл сървъри не го поддържат и спамърите не допускат, че е възможна такава комбинация.
 
За: Съвет за имейл...

За: Съвет за имейл...

Просто са използвали домейна, което вече е практика с цел по-добър фишинг. Реално е от друг, но успяват да го замаскират. Ако забележиш първите напсамени мейли (на фирмен сайт) са: info@, office@, support@, sales@, marketing@, accounting@ и прочие. Почват с най-често срещаните, минават през отделите и после на случаен принцип. Така им го генерира софтуера или те си ги залагат така. ;) Респективно, най-неуспамени са тези, които са лични - ivan.t@, dimitrov.g@ и подобни. Тук говорим в случаи само когато са "девствени" и не са участвали никъде като регистрации, предоставяне под една или друга форма. Вариантът, който предложи колегата е добър, до момента, в който няма да те търсят вече на този, който може би си дал насам-натам. Дали знаеш, че можеш и да "събираш" спам, това е по-грубата алтернатива. При нас примерно офиса "събира" или по-скоро "обира" "губещите" се мейли - тези които са пратени към някой или несъществуващ или към грешен адрес. Това е хубава настройка, защото някой объркал клиенти или човек с някакви отношения с фирмата ти винаги попада при теб, но и много спам има там. Няма пълно щастие, но има софтуери, с които може малко или много да ги ограничиш. Ако е много зле положението, пробвай някой мейл антивирус или просто си настой добре спам филтрите. ;)
 
За: Съвет за имейл...

За: Съвет за имейл...

SPF и DKIM записи в DNS зоната.
 

Горе