Съвет за редирект 301 в htaccess

За: Съвет за редирект 301 в htaccess

Осмелявам се да повдигна темата, защото все още съм в безизходица, а знам, че тук има много кадърни РНР програмисти. Стигнах до извода, че след като никой не отговаря, значи хората не разбират от какво точно се нуждая. Това ме наведе на мисълта, че не греша в синтаксиса, както си мислех, а имам грешка в алгоритъма. Ще се опитам да обясня каква ми е целта, защото все някой може да измисли друго решение.

Имам нужда от "noindex, follow" в два случая:
1 - ако URL съдържа накрая си слаш - /
2- ако URL съдържа стринга ?jokeid=

Първото условие е решено от реда

if(substr($_SERVER['REQUEST_URI'], -1) == '/')
{echo '<meta name="robots" content="noindex, follow">';}

Остава да се реши по друг начин второто - ако URL съдържа стринга ?jokeid= - като изобщо моят начин не е задължителен, а просто не знам как да напиша нужния ми израз.

Моля, дайте идеи и съвети, пък аз ще тествам. Благодаря предварително!

Re: Съвет за редирект 301 в htaccess

Много неоптимизиран код си изсипал в предните мнения и ме мързи да го чета и да му схващам логиката (която не е ясно, дали съществува). Според мен без да се задълбочавам много, всичко може да се събере на един ред:

PHP:
if(substr($_SERVER['REQUEST_URI'], -1) == '/' || strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], '?jokeid=', 1)) echo('<meta name="robots" content="noindex,follow" />');

Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Dimo

@cloxy, ти си велик! Стана прекрасно, но за съжаление не мога да ти дам нова репутация. Благодаря ти много! 🙂

Невероятно, труден проблем с гениален код 😉
Хайде аз ще почерпя вместо теб с репутация макар, че подозирам клокси може да си напише репутация колкото си иска 🙂

Back
Горе